Jag får nog se till att äta rosmarin varje dag hädanefter, och varför inte? Rosmarin är en jättegod krydda som kan användas till mycket mer än lamm. Nu fick det i alla fall bli lammkotletter, marinerade i en marinad som fått smak av lime och mörkt muscovadosocker, och med ett fluffigt rosmarindoftande smör därtill.
Mums, mums och åter mums!
4 - 8 lammkotletter beroende på hur stora de är
olja/smör till stekning
Marinad:
saft av en stor lime
1 pressad vitlöksklyfta
1/4 dl glutenfri soja
1/4 dl jungfruolivolja
1 msk mörkt muscovadosocker
Smörfluff:
50 g rumsvarmt, LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin
1 msk LF eller vanlig grädde, alternativt någon alternativ grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald rosmarin
salt och vitpeppar från kvarn
färsk rosmarin
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Jag blandade allt i en kraftig plastpåse och skakade om.
Lägg ned kotletterna, skaka om så det kommer åt överallt, och knyt till påsen ordentligt. Lägg i kylskåp att marinera minst några timmar, gärna längre. Vänd ibland på påsen.
När det är dags att steka kotletterna tar du ut dem en halvtimme i förväg så de hinner bli lite rumstempererade, och torkar av dem.
Stek/grilla i het panna på båda sidor.
Efterstek ev i ugnen. Jag gjorde det ca 8 minuter i 200 graders ugnsvärme, men då var mina kotletter ganska stora.
Blanda ingredienserna till smörfluffet i en bunke, och vispa riktigt, riktigt fluffigt med elvisp.
Garnera med färsk rosmarin.
Servera kotletterna med fluffet och enbart en sallad, eller kanske någon potatisrätt. Vi åt potatissallad till.
Riktigt, riktigt gott!
så vansinnigt gott!
SvaraRaderaHaha, smörfluff lät skoj! Ser riktigt gott och bilderna är jättefina. Första gången jag tittar in här, men nog inte sista ;)
SvaraRaderaTack båda två! Inte alls dumt, så testa gärna! Ha en fortsatt härlig helg!
SvaraRadera