söndag 10 juli 2011

Coleslaw med färsk ananas, lime, oregano och majonnäs- och yoghurtdressing


Här kommer förslag på ytterligare en coleslaw, men med lite annorlunda smaksättning. Kål och ananas gifter sig bra ihop, och salladen är jättegod både till hamburgare, grillad korv och annat. Den kan förvaras några dagar i kylskåpet. Jag grovmixade ananasen i matberedare, men jag tror att jag nästa gång i stället ska skära den i småbitar. Mixar du den kan den behöva rinna av lite. Använder du grovkrossad ananas på burk behöver den också rinna av först.
Ett annat recept på coleslaw, med rättika och smaksatt crème fraiche, hittar du här.

450 g färsk vitkål
ca 550 g ananas
1 dl äkta majonnäs - köpt eller hemlagad
1 dl grekisk yoghurt eller matlagningsyoghurt - alternativt sour cream av soja
rivet skal av en lime
saft av ½ lime
½ - 1 msk torkad oregano
vitlökssalt
svartpeppar

Strimla kålen fint. Skala ananasen och grovmixa eller skär i småbitar.
Blanda ihop majonnäs, yoghurt, skal och saft av lime, samt oregano, salt och peppar.
Blanda ihop allt, smaka av, och ställ kallt en stund.







2 kommentarer:

  1. Den var ju hur god som helst! Glad att jag får ta del av dina underverk så ofta :)

    SvaraRadera
  2. Håller med, riktigt lyckat blev det - trots dina farhågor om att det skulle likna "skolmatssalladen". Det är alltid roligt när du kommer hem och hälsar på! Kram!

    SvaraRadera