Sallader av olika slag hör sommaren till och går att variera i all oändlighet. Kräver inte massor av förberedelser, utan är lätt att svänga ihop. Den här salladen blev det för oss häromkvällen.
Mina krutonger som jag gjorde tidigare under dagen kom till användning och gjorde salladen lite mer mättande. Har du inte egengjorda krutonger hemma finns det färdiga att köpa. På sommaren är det tillåtet att vara lat!
2 krukor sallad eller 2 påsar salladsmix
1 förpackning getost eller Fetaost, 150 g
1 medelstor galiamelon, honungsmelon eller papaya - blanda gärna olika sorter om du har möjlighet
1 ask hallon, 200 - 250 g
200 g lufttorkad skinka
ca 4 dl nystekta krutonger
olivolja
körsbärsbalsamvinäger eller dadelbalsamvinäger
Skölj och slunga salladen torr. Fördela den på ett stort fat.
Skala, klyfta och skär melonen i mindre bitar.
Fördela melon, hallon och smulad fetaost över salladen.
Snurra ihop skinkan till "rosetter" och lägg även på den och krutonger.
Fräscht och härligt ser det ut! Haft alldeles för många onyttiga veckor nu så en fin sallad skulle sitta fint :) Kommer du ihåg vad du hade i din vinnarsommarsallad som var med i UNT? Den var också väldigt god! Puss puss
SvaraRadera