lördag 23 juli 2011

Sommarsallad II - med serranoskinka, mozarella, chèvre och jordgubbsdressing



Häromkvällen blev det ännu en fräsch sommarsallad till kvällsmys, lite liknande den förra, men ändå olika. Hemgjord jordgubbsdressing med härlig champagnevinäger från Oil & Vinegar satte extra piff på det hela. Tyvärr ser det mest ut som ketchup på bilden! Ketchup i alla ära - det är gott till mycket -  men det är inget jag rekommenderar till just den här salladen. Ingredienserna i salladen är bara förslag, du kan ändra och byta ut hejvilt mot annan ost, annan skinka, och andra frukter. Den här varianten blev i alla fall högst njutbar med både sött, salt och syrligt i kombination.

150 g blandad sallad - rosé, frissé, ruccola, maché, ja vad du vill
1 ask ekologiska vildtomater, 250 g - eller fasta körsbärstomater
1 bit gurka, ca 200 g
½ melon, ca 400 g
1 boll mozarella, 125 g
ca 125 g chèvre
200 g serranoskinka
lite flingsalt
svartpeppar från kvarn

150 - 175 g jordgubbar
1 msk kokossocker
2 msk champagnevinäger - eller annan riktigt fin vitvinsvinäger
2 msk mandelolja

Skölj och slunga salladen torr, och lägg upp på ett stort fat.
Klyv gurkan och gröp ur kärnorna. Skär i mindre bitar.
Skölj och dela tomaterna, och skär melonen i mindre bitar.
Dela osten i mindre bitar.
Fördela alltsammans över salladen tillsammans med serranoskinkan.
Strö över lite flingsalt och kvarna över svartpeppar.
Mixa jordgubbarna tillsammans med kokossockret, och tillsätt champagnevinägern och oljan.
Ringla lite över salladen, och servera resten av dressingen vid sidan om.
Bröd till för den som önskar.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar