måndag 27 juni 2011

Potatissallad med tomatpesto, basilika och svarta oliver



Det finns säkert tusentals recept på potatissallad. Jag brukar ofta göra en helt annan (recept vid annat tillfälle), men hade inte ingredienserna hemma när jag skulle göra en potatissallad till vår grillade salsiccia. Eftersom det fanns en halv burk pesto på soltorkade tomater i kylskåpet - efter snacksbakning - så gjorde jag något helt annat. Det blev inte alls dumt! Om man vill kan man vända ned andra grönsaker i salladen, kanske tunna purjolöksringar eller sugar snaps - men det hade jag inte hemma.


800 g färskpotatis
1 dl grekisk/turkisk yoghurt
½ dl tomatpesto
1/4 dl olivolja
1/4 dl vatten
1 tsk torkad basilika
1 dl svarta, urkärnade oliver
färsk basilika efter smak

Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Vispa ihop ingredienserna till yoghurtröran.
Tärna den varma potatisen direkt ned i röran, och vänd runt försiktigt. Låt svalna, och tillsätt oliver, färsk basilika, och ev annat grönt.




2 kommentarer:

  1. Åh vad bra, har letat efter bra recept på potatissallad! Puss

    SvaraRadera
  2. Då hoppas vi att den blir lyckad!

    SvaraRadera