lördag 11 juni 2011

Laxpasta med spenat, räkor och soltorkade tomater



Yngsta dottern kom hem på kärt, men lite oväntat besök, och middagsplaneringen fick omprövas i en hast. En djupdykning i frys och kylskåp resulterade i den här laxpastan, som fick klart godkänt både av dottern och L. Laxen hade jag kvar efter att ha gjort gumröra några dagar tidigare.

250 g valfri pasta - jag tog glutenfria fusilli av majs
250 g fryst bladspenat
2 dl valfri grädde - jag tog LF vispgrädde
75 g kallrökt lax, s k pastalax
150 g skalade räkor - färska eller frysta, tinade
1 knippa dill, finhackad
50 g soltorkade tomater i olja, gärna körsbärstomater
1 tsk Persilladekrydda - eller annan valfri kryddörtblandning
(salt, svartpeppar)

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Jag tar alltid en aning olja i kokvattnet så pastan inte klibbar ihop lika lätt.
Koka upp grädden, lägg ned den frysta spenaten, och låt den tina i grädden.
Tillsätt tomaterna (strimla dem om du tar stora soltorkade tomater), laxen, räkorna, dillen och örtkryddan, och vänd ned pastan. Smaka av om det behöv mer krydda, salt, eller kanske lite svartpeppar.
Rör om, och låt allt bara bli genomvarmt. Servera genast. Sallad och bröd till för den som önskar.





3 kommentarer:

  1. Det där var verkligen mums mums! Ska jag göra hemma!

    SvaraRadera
  2. Och idag inträffade det :) Följde recepten (nääästan) till punk och pricka och det blev jättegott! Tack för bra recept! PUSS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt!!! Då får du ge dig på fler recept!

      Radera