Har du några kokta ägg kvar efter midsommarfirandet? Då kanske den här röran med hårdkokta ägg, matjessill, lime och gräslök kan passa. Jag kokade nästan 70 ägg till vår bröllopsbrunch, men alla gick inte åt, så någon dag senare blev det den här "äggröran" som var jättegod på knäckebröd. Mitt bröd är förstås glutenfritt, men du tar det knäckebröd som passar dig.
3 hårdkokta ägg
1 liten burk matjessill, 200 g
1stor vitlöksklyfta
1 tsk Dijonsenap
1 kruka gräslök
saft av 1 pressad lime
25 g mjukt smör - eller mjölkfritt margarin vid behov
svartpeppar från kvarn
Mosa äggen, finhacka matjessill och gräslök.
Blanda ägg, sill, riven vitlök, senap, limesaft, ½ dl av gräslökshacket och smöret. Rör ihop till en smidig röra. Kvarna över lite svartpeppar.
Bred röran på knäcke, och strö resterande gräslökshack över.
Jag som inte ens gillar matjessill speciellt mycket tyckte att det här var en riktig höjdare!
SvaraRadera