lördag 7 maj 2011

Min bästa Skagenröra



Det finns säkert lika många recept på Skagenröra som det finns på "mammas köttbullar". Så här brukar jag göra. Receptet är enkelt, och innehåller inga konstigheter alls. Jag tycker om att ha i Dijonnaise, men om du inte har det hemma kan du i stället ta lite mer majonnäs och någon tesked Dijonsenap.

Mjölkallergiker kan byta ut crème fraichen mot ett sojaalternativ. Vilka räkor du använder är en smaksak. Jag brukar oftast ta räkor med skal, och skala själv, men gjorde det nu enkelt för mig och tog färdigskalade i lag. Ibland rör jag också i lite röd rom, men det är inte nödvändigt.

Röran kan ätas på klassiskt vis på en toast, eller fyllas i krustader, avocadohalvor eller något annat gott.
Det här behöver du:

knappt ½ dl Dijonnaise
1 dl majonnäs
½ pressad lime
½ msk italiensk salladskrydda
1 burk crème fraiche
1 stor knippa dill
250 g skalade räkor
(½ burk röd rom)

Grovhacka räkorna, men spar gärna några till garnering. Hacka dillen fint.
Blanda ihop allt, och ställ gärna kallt en stund så att smakerna hinner blomma ut.








2 kommentarer:

  1. Hur stor burk creme fraiche? Liten eller stor?

    SvaraRadera
  2. Aj då, det borde jag kanske varit tydligare med! En liten, "normalburk" handlar det om här. Jag brukar nog utgå från det, och skriver stor om jag menar större förpackningar, men kan hålla med om att det kan bli oklart. Ska bättra mig på den punkten. Tack för påpekandet!

    SvaraRadera