fredag 6 maj 2011

Lättlagad köttfärssås


Jag har vid flera tillfällen pratat om kryddor, och vad en rolig kryddblandning kan göra för att lyfta en enkel anrättning till helt nya dimensioner. Den här köttfärssåsen t ex blev väldigt god och smakrik, trots att jag varken hade lök eller vitlök hemma som jag nästan alltid brukar ha. Det ordnade sig ändå med hjälp av en god kryddblandning från The Spice Tree, som är ett favoritmärke när det gäller kryddor. Det här var det enda jag hade i min köttfärssås:

500 g nötfärs
1 burk hela skalade - alternativt krossade -  tomater från Mutti (också ett favoritmärke)
½ dl tomatpuré
2 msk Italiensk Gourmet Krydda (tomat, vitlök, peppar, oregano, lök, koriander, basilika)
vitlökssalt och svartpeppar från kvarn
smör/olja till stekning

Hetta upp matfettet, och bryn köttfärsen smulig. Tillsätt tomaterna - dela dem lite - tomatpuré, salt, peppar och kryddblandning, och låt småputtra under lock en halvtimme.
Servera till pasta eller ris, eller använd köttfärssåsen som bas i lasagne eller moussaka.

Köttfärssåsen som blev över använde jag några dagar senare som ett täcke över buljongkokta palsternackor. Lite ost över, och bums in i ugnen för att få lite färg. Hur gott som helst!




2 kommentarer:

  1. Det ser verkligen gott ut med palsternackor.

    SvaraRadera
  2. Det blev faktiskt väldigt gott ihop. Jag är väldigt förtjust i palsternackor, det är en underskattad grönsak. Ha en bra fortsättning på veckan!

    SvaraRadera