tisdag 3 maj 2011

Ruccola- och krassesoppa


Det här är en otroligt lättgjord och enkel soppa, som ändå smakar mycket. Den räcker till 3 - 4 personer, beroende på vad man äter till och efteråt. Om du önskar soppan tjockare kan du reda av den med lite maizenaredning eller arrowroot.

200 g ruccola - en stor påse
1 ask krasse
8 dl vatten
2 stora vitlöksklyftor
3 buljongtärningar - grönsaks eller höns
2 - 3 dl grädde av valfritt slag

Till servering: crème fraiche - ev med lite mosad fetaost samt någon färsk örtkrydda

Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i ruccolan, krassen och vitlöken, och låt småkoka ca 5 minuter.
Dra från plattan och mixa soppan helt slät. Tillsätt grädden, och mixa ytterligare tills allt blandats. Smaka av. Värm soppan till den temperatur du önskar, red ev av den, och servera genast med en klick crème fraiche och gott bröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar