söndag 8 maj 2011

Crepes med wokgrönsaker, spenat och räkor - gluten- och mjölkfria


Crepes kan man fylla med allsköns härligheter, både med söta och salta fyllningar. Här har fyllningen fått bli frysta wok-grönsaker, babyspenat och räkor. Det blev väldigt mumsigt!

1 sats crepessmet + 1 tsk valfri örtkrydda
olja/smör till stekning

1 förpackning frysta wok-grönsaker, 450 g
1 liten förpackning babyspenat, 65 g
200 g skalade räkor
1 msk limesaft
1 tsk örtsalt
2 dl färskriven parmesanost

Vispa ihop crepessmeten och tillsätt även örtkryddan.
Låt stå och svälla en stund, och grädda sedan crepesen på båda sidor.

Fräs grönsakerna  enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ned spenaten.
Låt räkorna rinna av väl, och blanda även ned dem. Rör ned limesaft och örtsalt.
Fördela fyllningen på crepesen och vik dem dubbla. Lägg i smord, ugnsfast form. Fördela hälften av osten på fyllningen, och strö resterande ost över crepesen.
Gratinera i 225 graders ugnsvärme ca 8 - 10 minuter, tills osten fått fin färg.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar