torsdag 19 maj 2011

Blomsterkurs IV - Plantering i balkonglåda/urna

En del av er har säkert redan gjort vackra planteringar i urnor och balkonglådor. Snart är det dags också för oss i Mellansverige och Norrland att börja planera och plantera. Ni tror kanske att det bara är att gräva ner lite olika blommor hipp som ha? Icke! Det är en hel vetenskap kan jag meddela! Det fick jag lära mig på gårdagskvällens blomsterkurs. Det handlar om färgkomponering, höjd och bredd, balans mellan högt och lågt, upprätt och hängande, lugna och "oroliga" blommor, mm, mm. Det gick alldeles runt i huvudet på oss!

Den här gången fick vi själva välja vilka blommor vi ville plantera i våra medhavda urnor eller krukor. Jag hittade en gammal bucklig zinkbalja i gömmorna som fick nytt liv. Som vanligt fick vi goda råd och uppmuntrande tillrop av Marie och Anna på Interflora Trend.

Våra planteringar såg väldigt olika ut, en del runda, en del avlånga, en del med blandade färger, en del med bara en färg i olika nyanser. Här ser ni lite bilder på min plantering som nu pryder vår trappa.
Bilder från tidigare kurser hittar du här, här och här.














6 kommentarer:

  1. Absolut underbart! Vad heter den småblommiga rosa växten?
    Allt gott...

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du är!! Puss

    SvaraRadera
  3. I morse när jag var ute och fotade var det så mulet, så jag har faktiskt kompletterat med några ytterligare bilder nu när solen tittat fram.
    Den lilla rosablommiga växten är tvillingsporre. De övriga växter jag använde var petunior, carexgräs, murgröna, njurvinda (den silvriga hängväxten), fjärilslavendel på stam och dahlia. Tyvärr gick nattens blåst hårt åt dahlian, som tappade alla sina kronblad, men det är massor med knoppar, så det blir nya.
    Javisst blev det fint? Jag är själv riktigt nöjd. Det brukar vara L:s jobb att plantera, men i år ska jag ha ett finger med i spelet, var så säker!

    SvaraRadera
  4. Jättefint! Undrar om inte du ska få göra buketten i alla fall ... ;)

    SvaraRadera
  5. Tack för förtroendet!! Hm! Du kanske kan ta hela planteringen i famnen. Anders kan ju hjälpa till och bära!

    SvaraRadera