måndag 12 oktober 2015

Behöver du en mandolin? Ta chansen och vinn en!



Har du ingen mandolin? Vill du ha en? I så fall tycker jag du ska lystra lite extra nu.
I samarbete med Kitchen Time har jag nämligen fått möjlighet att tävla ut en vackert röd mandolin till en av mina läsare. Det passar ju extra bra att fira med en liten tävling nu när jag precis har haft
5-årskalas, eller hur?

Med mandolinen skivar du lätt frukter och grönsaker och kan till exempel göra min inlagda zucchini eller vackert rosalila rödbetssallad.

Det du ska göra för att vara med är att skriva något i kommentarsfältet ill det här inlägget. Du behöver inte besitta Nobelpristagartalanger, det går bra med några få ord. Berätta något du gillar att göra på hösten, något tips, eller helt enkelt vad du vill använda mandolinen till.

Jag utnämner mig själv till enväldig domare, och på måndag den 19 oktober berättar jag vem som blir ägare till mandolinen. Lycka till nu, och hör av er!

3 kommentarer:

  1. Jag vill gärna vara med i tävlingen! :)

    Jag har ett par bra tips jag gärna vill dela med mig av! Det första är: När man ska göra vegetariska biffar med kikärtor som bas- koka inte dem! Blötlägg dem bara i vatten över natten och sedan mixa med massa kryddor- ingefära och morot är ett hett tips, riktigt gott blir det! Smeten blir inte så fast, men det gör inget! Bara klicka ut den i en varm stekpanna, det fungerar utmärkt!

    Ett annat tips jag måste dela med mig av är att göra en helt GUDOMLIGT god raw glass. Frys bananer och mixa dem sedan med kanel och jordnötssmör till en glassliknande konsistens. HEAVEN!

    Ett litet till hösttips: Boka in en frukostdejt på ett bageri med din bästa vän/vänner en vardag. Det behöver inte vara något stort, en liten stund med bästa umgänget räcker för att förgylla vardagen!

    SvaraRadera
  2. Ååh, jag som verkligen önskar mig en mandolin!

    Även om jag är en sommarmänniska så börjar jag gilla hösten mer och mer. Om man gillar att plocka bär och svamp, lägga in rödbetor, göra äppelmust med mera, så kan hösten nästan mäta sig med sommaren. Högsäsong för husmor alltså :)

    Jag äter väldigt mycket grönsaker och skulle använda mandarinen för att variera mig mer med grönsakernas form. Har önskat mig en mandolin ett tag nu, men har inte kommit till skott och köpt mig någon.

    Höstens tips blir att göra sin egen glögg. Det är hög tid att göra kryddbasen nu! Jag har nyligen gjort min med nejlika, pomeransskal, vaniljstång, kardemumma, kanel som får ligga och dra i några deciliter rom. Sedan tar man kryddbasen och blandar med vin och socker när det börjar bli glöggdags. Perfekt som present att ge bort också, kanske tillsammans med hemmagjorda pepparkakor eller chokladpraliner. Kryddbasen håller sig även till nästa år, men då brukar jag sila bort kryddorna. Här kommer en länk till receptet som jag brukar använda:

    http://www.romrom.se/recept-pa-romglogg

    Hälsn. Eva



    SvaraRadera
  3. Eftersom jag inte har tålamod att skära i vackra och jämn bitar så är ju en mandolin perfekt. Jag kan se framför mig mina gästers förvånade miner när äpplepajen har jämna skivor!

    Älskar sallader och en tunnt skivad fänkål med grapfrukt och rödlök är gott. En stor hand med svarta oliver och så lite olja och vinäger. Mums!

    SvaraRadera