onsdag 15 april 2015

Ägglåda med wokgrönsaker och ost - glutenfri och laktosfriWokgrönsaker kan man använda till mycket mer än att göra wok på. En god ugnslåda med ägg och ost till exempel. Du kan välja precis vilken wokblandning du vill och addera kryddor efter egen smak. Det finns wokblandningar av alla möjliga slag, även de som redan är kryddade och med smak av t ex Indien. Väljer du en sådan kan du hoppa över andra kryddor och bara nöja dig med lite salt. Jag valde en klassisk neutral wokblandning och adderade även lite extra frysta ärtor.

Vi åt lådan till prinskorv, potatis, sallad och ugnsbakade tomater (den här gången smaksatta med pestokrydda och inlagda i fin olivolja) en alldeles vanlig vardag. Det blev en förträfflig vardag!

1 paket valfria neutrala wokgrönsaker - 500 g
75 g frysta ärtor
50 g g färskriven parmesan
50 g riven medelstark prästost
2 tsk valfri kryddblandning - gärna någon rolig från Krusmyntagården
2 msk hackad persilja
3 stora ekoägg
1 dl laktosfri turkiskt yoghurt
1½ dl laktosfri matlagningsgrädde
lite salt och peppar från kvarn

Lägg de frysta grönsakerna i en stor sil, koka upp vatten och häll över dem så att de mjuknar lite. Alternativt kan du lägga ned dem hastigt i kokande vatten en kort stund.
Låt rinna av väl och bred ut i en smord ugnsform.
Fördela ost, persilja och eventuellt kryddblandning över.
Vispa ihop ägg, turkisk yoghurt, grädde och lite salt och peppar och häll över.
Grädda i 200 graders ugnsvärme ungefär 30 - 35 minuter tills äggstanningen stelnat och ägglådan fått fin färg. Beroende på vad man äter till räcker lådan till 4 - 6 personer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar