måndag 1 december 2014

Chans att vinna "Julens Söta Saker" - ny kokbok av Theresia Erneborg




Idag får det bli ett litet bonusinlägg utöver de vanliga varannandagsinläggen. Det kommer nog att bli ett och annat sådant nu i december, för det är ju så mycket jag vill hinna med att dela med mig av. Så håll utkik!

I tisdags var jag på en trevlig begivenhet, nämligen ett releaseparty för boken "Julens Söta Saker" på restaurang Judit och Bertil på Söder i Stockholm. Och nu tänkte jag vara lite extra generös så här inför julen, dra på mig tomteluvan och tävla ut en bok till någon av er. Vad sägs om det?? Kan det vara något som lockar?

Boken är skriven av Theresia Erneborg som driver bloggen Söta Saker och som numera väl kan räknas till de etablerade kokboksförfattarna efter de tidigare böckerna "Söta Saker" och
"Sött från förr". Boken är utgiven på Votums förlag, och finns bl a att köpa på Adlibris och Bokus.
De flesta bokhandlar har den förstås också.

Dotter Josefin har fotat boken och svärson Anders har formgivit. Ja ja, jag VET att jag är kollossalt partisk och kanske inte helt tillräknelig när det gäller att bedöma boken, men jag tycker den är fantastisk!! Jag är OMÅTTLIGT stolt över alla tre. Förvisso är de flesta recepten inte glutenfria, och det är - förstås - väldigt mycket socker som går åt när man ska baka, något ni som följer mig ju vet att jag är lite skeptisk mot. MEN ni som liksom jag måste hålla er till glutenfritt, och ni som liksom jag försöker dra ner på sockret, ni kan låta er inspireras och förföras både av de frestande recepten och de vackra bilderna, och sedan ändra lite i recepten. Vanligt socker kan oftast bytas mot rårörssocker eller kokossocker, och vanligt vetemjöl kan ofta ersättas av olika slags glutenfria mjöler. Jag ska försöka göra om några av recepten till glutenfria, så håll lite extra utkik framöver. Redan nu kan jag gå i god för de brända mandlarna och kolan som det bjöds på under kvällen.

Det enda ni behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en liten kommentar till det här inlägget. Berätta gärna om du har något favoritjulgodis eller något favoritbakverk som du bara "måste ha" till julen. Och eftersom den som vinner boken förhoppningsvis ska hinna baka något ur den före jul så gör vi processen kort. På söndag väljer jag ut en vinnare, och på måndag den 8 december berättar jag vem som vunnit. Den 10 räknar jag med att skicka boken, så håll utkik och bevaka om du vunnit.

LYCKA TILL!!!






8 kommentarer:

  1. Men så roligt att det är din dotter och svärson som varit med. Följer din blogg med glädje men har nog inte lämnat så många rader tidigare. Söta saker följer jag också och skulle såklart gärna vinna ett ex av den nya boken. Vi har en tradition vad gäller julen och bakverk, och det är gotländsk saffranspannkaka. Med en klick grädde och äkta salmbärssylt från ön. Min mamma är från Gotland så min inre halvgotländska håller gärna denna tradition vid liv. Nu håller jag tummarna.

    SvaraRadera
  2. Klart jag vill vinna en bok! Jag går all in under julen. Älskar att baka, laga mat och göra sötsaker. Trots att jag själv mest håller mig till brysselkål. Älskar den också för den delen... Så jag tackar för tipset på Theresias blogg. Den ska undersökas.

    Ha en skön december!
    Hälsn. Eva

    SvaraRadera
  3. Den boken hade jag gärna velat vinna! Det bästa med Theas böcker är att det är vanliga kakor. Inget krångel, utan bara gott! :-)

    Ingen jul utan min marsipanrulle med fikon och konjak och doppad i choklad! Mmm! En och annan fruktkaka brukar det också bli. :-)

    SvaraRadera
  4. Denna bok kommer absolut vara något för en julälskare som mig, finns inget bättre än att baka alla möjliga juliga recept på kakor, godis å bröd.

    Bästa julgodiset, hmm... finns många men om ja måste välja ett är det nog hemgjord bounty eller chokladtryfflar med peppartmintsolja. :D

    SvaraRadera
  5. Finns många måsten, men knäck och ischoklad kan man ju varken utesluta eller byta ut på jul-gotte-bordet ;)

    SvaraRadera
  6. SÅ klart att du är stolt över din dotter och svärson, det ska du absolut vara! Och så trevligt att få bli inbjuden till releasen,
    Inte är det en enkel fråga att besvara, vilken som är vårt favorit bland gotterna till julen, mjuk pepparkaka är ju en kandidat, mandelmusslor en annan, men Ankis fars julgodis som han alltid gör är nog den absoluta favoriten - den smakar inte bara gott, den är ju så nostalgisk också:) Mandelmassa som rullas till rullar med nougatfyllning, sedan skärs dom i lagom munsbitar och penslas med smält choklad - enkelt och gott!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  7. En kakbok säljs ju med ögonen så fina foton är ett måste. Denna bok verkar vara full med vackra foton och härliga recept så den kommer säkert bli en riktig favorit i många hem. Och med dina fina glutenfria ideer blir den säkert ännu mer poppis.

    Mozartkulor är julens favorit godis tillsammans med, ja för er som bor i Sverige låter det kanske lite konstigt, kokosbollar. Kokosbollarna säljs på en årlig julmarknad. Jag funderar starkt på att åka dit idag och provsmaka årets bollar!

    SvaraRadera
  8. Jag älskar vit chokladtryffel med lime! Jag är förresten en riktig gottegris, så faten brukar länsas ;)

    SvaraRadera