fredag 8 mars 2013

Ugnsomelett med grönsaker och baconfräs
Idag är det Internationella Kvinnodagen. Själv väcktes jag av maken med frukost på sängen, tulpaner på brickan och ett "Grattis då!" Vaa? Först fattade jag ingenting. Födelsedag? Nej. Namnsdag? Nej, jag har aldrig hetat Siv. Bröllopsdag? Nej. Vunnit något? Nej. Kvinnodagen förstås! Så nu vidarebefordrar jag grattiset till alla tjejer och kvinnor, och skickar en extra varm tanke till alla medsystrar över hela vår jord som lever i ofrihet och förtryck och inte tillåts leva sina liv på det sätt de önskar och har potential till. Och ett dubbelgrattis till er Sivor!

Enkelt och gott - kanske av av grönsaker som blivit över efter tidigare middagar. En smakrik ugnsomelett med extra piff av senapspulver och morotspulver. Du kan använda vilka grönsaker du vill. Jag hade lättkokta morötter och förvälld brysselkål. Om du äter enligt LCHF slopar du morotspulvret, väljer bort morötterna och tar i stället ovanjordgrönsaker som broccoli, blomkål eller paprika t ex. Vill du servera potatis till räcker omeletten till fler.

För 2 - 3 personer

425 g lättkokta, valfria grönsaker
3 stora, ekologiska ägg
1 dl Rysk Yoghurt
1 tsk ljust senapspulver - mitt kom från Crearome
2 tsk morotspulver - också från Crearome
100 g smakstark, lagrad ost
salt och vitpeppar från kvarn
färsk hackad timjan efter smak

Tillbehör: 1 paket bacon, valfri blandad sallad

Fördela grönsakerna i en smord ugnsfast form.
Strö över ost och hackad timjan.
Vispa ihop allt till äggstanningen och häll över.
Grädda ugnsomeletten i 225 graders ugnsvärme ca 20 - 25 minuter tills ytan är gyllenbrun och omeletten är fast. 

4 kommentarer:

 1. Va gulligt av din man! Den idén skulle min man inte alls komma på ens. Fast å andra sidan gick jag upp 5:15 idag medan han o trollen gick upp 7:00, så det är okej. Han tar morronkaoset så jag får åka o simma, varje tisdag o fredag. Det är värt mer än frulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan visa omsorg på många olika sätt, eller hur? Det låter väl underbart att få alldeles egen simtid flera gånger i veckan! Ha en fin fredag!

   Radera
 2. Mums så gott! Jag älskar ägg i alla former! Nu var det längesen jag gjorde omelett i ugnen! Kanske imorgon till lunch... :)
  Grattis säger till dig också! I Ryssland firar man stor den här dagen och det är även helgdag! :)
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar också ägg och är tacksam över att jag tål det!
   Ja kvinnodagen är viktig och verkligen värd att uppmärksammas. Tyvärr får man väl säga! Tänk den dagen när ALLA kvinnor får leva i frihet, får bestämma över sina kroppar och sina liv, och inte behöver vara rädda! En dag att drömma om och sträva efter!
   Kram!

   Radera