onsdag 6 mars 2013

Tips på två riktigt goda fruktjuicer av granatäpple och körsbär


Tack för tumhållning och pepp! Operationen igår gick jättebra, och jag lyckades avhålla mig från att hosta. Inte alldeles lätt eftersom jag inte är helt återställd från den där rackarns influensan! Jobbig natt, men känner mig någorlunda idag. Det får dock bli en vilodag, flytande föda och ispåse på kinden även idag. Jag kan f ö meddela att soppan smakade jättebra även i iskallt skick.

Idag ska ni få tips på två härligt nyttiga och goda fruktjuicenyheter. I alla fall var de nyheter för mig, jag har inte sett dem tidigare. Det handlar dels om en granatäppeljuice från Kung Markatta, dels om en körsbärsjuice från Biona. Båda dryckerna är tappade på identiskt lika enlitersflaskor och innehåller ren, ekologisk pressad fruktjuice utan några som helst tillsatser, varken socker, vatten eller något annat. Både granatäpplen och körsbär räknas som s k superfrukter, som är sprängfyllda av nyttiga antioxidanter. Juicerna kostar 53 respektive 62 kronor, och det tycker jag inte man kan säga så mycket om. Du får knappast en flaska riktigt gott vin för den pengen, och här får du en hel liter supernyttig och riktigt god kvalitetsdryck.

Granatäppeljuicen smakar intensivt, och har en liten kärvhet i eftersmaken - som granatäppeljuice brukar ha. Det beror på att den innehåller lite garvsyra. Körsbärsjuicen smakar rent, fylligt och intensivt sött men ändå inte jolmigt. Det här är inte en dryck som man klunkar i sig ohämmat, den bör nog avnjutas i mindre doser. Jag har druckit ett litet glas varje morgon i återhämtningssyfte den senaste veckan.

Jag tänker mig att juicen kan spädas med kallt bubbelvatten eller riktigt torrt vitt vin eller cider till bål, och jag tror den blir helt ljuvlig till en nyttig och alkoholfri sangria när det blir sommar! Använd t ex det här receptet och byt ut rosensaften mot någon av de här juicerna.

Jag köpte juicerna på Tant Gröns Skafferi här i Uppsala, men de borde finnas på andra ställen som saluför Kung Markattas produkter.


 

9 kommentarer:

 1. Så härligt att operationen gick bra. Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 2. Hej Kjersti,
  Just nu pågår lite "love bombing" på nätet i form av Blog Awards och jag har valt att ge den till dig, eftersom din blogg är så inspirerande och din mat är så god!
  Om du vill kan även du dela ut detta pris till bloggar du tycker om samt svara på de nio frågor som ställs till prismottagaren. Mer om motiveringen och annan info kan du läsa om här:
  lactosefreelowcarb.blogspot.com/2013/03/blog-award.html
  Tack för en jättefin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så glad och hedrad jag känner mig! Tusen tack för utmärkelsen Anna, jag är såå glad att du gillar min blogg! Då ska jag klura på vilka jag ska skicka utmärkelsen vidare till. Må så gott!

   Radera
 3. Vad skönt att läsa att operationen gått bra!
  Vilka smarriga juicer! Mums!
  Ha en toppen kväll!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
 4. Älskar granatäpplen men det var längesedan jag testade juicen nu... får nog ta och göra det snart. Skönt att op gick bra!

  SvaraRadera
 5. Tack Lana och Amy! Idag mår jag ännu bättre. Är sååå tacksam att allt gick bra!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag vet att detta är ett gammalt inlägg men hoppas att du svarar ändå. Har precis själv köpt granatäppeljuicen från Kung Markatta och när jag öppnade den så pyste det en del och det bildades ett skum, dvs som om juicen jäst (för kolsyra är de ju inte tillsatt). Har du varit med om samma sak? Är litet extra försiktig eftersom jag är gravid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andrea! Förlåt att jag inte kunnat svara dig tidigare. Jag skulle inte använda juicen om jag var du. Det är viktigt att inte ta några risker när man är gravid. Låter onekligen som att det kommit in luft och att drycken har jäst på något sätt för så ska den inte bete sig om den är helt okej tycker jag. Har du kollat utgångsdatum så att den inte är för gammal? Gå tillbaka med flaskan till affären där du köpte den och be att få en ny, det är mitt förslag. Må så gott och var rädd om dig!

   Radera