tisdag 11 september 2012

Lyxig djungelfrukost med kakaogröt och exotisk frukt



Men hallå! Kan man verkligen ha kakao i gröten? Klart man kan! Varför skulle man inte kunna ha det? Kan man dricka O´boy eller annan choklad till frukost, så kan man förstås pytsa i lite kakao i gröten också. Det är ju bland det nyttigaste som finns. Sagt och gjort! Gröten såg dagens ljus en extra kulen morgon, när jag mer än vanligt längtade efter sol, värme och tropiska vindar. Med mango, banan och ananas därtill blev det rena rama nostalgitrippen. En riktig Djungel-Kjerstifrukost helt enkelt! Jag blev så mätt så jag hoppade över frukostmackan och nöjde mig med den obligatoriska koppen kaffe. Mackan sparde jag till förmiddagsfika.

Om du inte har hirsmannagryn kan du göra på samma sätt med hirsflingor, boveteflingor eller andra flingor. Vanliga mannagryn går förstås bra om du inte har glutenbekymmer.

2 dl valfri mjölk - det blev färsk sojamjölk för mig
2 msk hirsmannagryn
1 msk chiafrön
1 msk kallpressad kokosolja
½ msk rå kakao

½ Kravbanan
1 skiva ananas
ca ½ mango

valfri mjölk

Koka upp mjölken och vispa ned hirsmannagryn och chiafrön. Koka på svag värme under lock ca 8 - 10 minuter. Rör ned kokosolja och kakao, och blanda om ordentligt.
Tärna frukten. Servera med valfri mjölk. Klart!

PS Jag satte på en CD med Zifa också för att komma i stämning. Han är precis som jag ett MK (Missionary Kid) och sjunger och spelar mina "hemlandstoner". DS

6 kommentarer:

  1. Jag blandar också i kakao och lite kaffe i gröten! Samt har ett par tsk chaifrön som verkigen är ett superfrö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser man! Aldrig får man vara ensam om idéerna, haha! Skämt åsido, det är ju bra att fler kommit på den goda idén. Kaffe, tja varför inte? Fast jag dricker ju en stor kopp kaffe till, så det blir kanske för mycket med kaffe i gröten också. Chiafrön är verkligen toppen, ett riktigt naggande nyttigt litet frö trots sitt oansenliga yttre. Jag pytsar i det i ALLT. Bakverk, plättar, gröt, smoothies och köttbullssmet t ex.
      Ha en fortsatt fin dag. Nu ska jag rensa kantareller!

      Radera
  2. Tack för din fina kommentar på min blogg! Du har så många läckra och spännande recept, här måste jag gå in ofta och botanisera bland allt läckert, det finns massor att prova!=0))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Du är så välkommen att titta in närhelst du har tid och lust!

      Radera
  3. Åh tack! Har precis ätit denna till frukost! Såå gott! Köpte hem hirsflingor för att det lät spännande, men visste inte vad jag skulle ha de till ;) Efter lite googlande hamande jag hos dig! Tack - nu vet jag!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så roligt, Linda, att du hittade till mig, och att du tyckte om gröten! Och vet du, hirsflingor kan du använda till mycket mer än gröt. Perfekt i brödbak av olika slag, som förstärkning av plättar/pannkakor, i vegetariska rätter. Så det var inget dumt köp! Må så gott, och varmt välkommen tillbaka!

      Radera