fredag 29 april 2011

Banan- och jordgubbssmoothie med mandelmjölk, kokosolja och linfrögroddar


Härligt ljusrosa är den här goda smoothien, som dessutom är knökafull med vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror. Den piggar upp till både kropp och själ, och passar till lyxig söndagsfrukost, brunch med familjen eller goda vänner, eller helt enkelt vanligt mellanmål. Det härliga jordgubbspulvret köper jag från Immunbutiken, som också har en massa andra goda och nyttiga bärpulver. Jordgubbarna har bara torkats och malts på skonsamt sätt, och pulvret innehåller inga tillsatser. Det är alltså koncentrerad näring av bästa slag. Snart kan vi använda svenska, smakrika gubbar i smoothien, men till dess får det bli pulver.
Till ett stort glas behöver du:

1 liten Kravbanan - ca 70 g skalad vikt
2½ dl mandelmjölk - eller annan valfri mjölk
1 msk jordgubbspulver
1 msk kokosolja
½ msk linfrögroddar - kan uteslutas eller ersättas med skalade hampafrön

Mixa allting till en jämn och slät konsistens. Häll upp i högt glas och njut!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar