måndag 11 april 2011

Örtsmakande dressing med pecorino


Jag hade några äggulor kvar efter att ha gjort en marängefterrätt. Dem använde jag i en smakrik dressing som jag ringlade över en enkel kycklingssallad, som därmed lyftes till oanade höjder. Dressingen är även god att ringla över lättkokta grönsaker av allehanda slag, eller varför inte till vegetariska biffar. Recept på dem kommer i morgon.

2 äggulor
1 pressad vitlöksklyfta
4 raka sardellfiléer
½ pressad lime
1 tsk italiensk krydda
ca 40 g färskriven pecorino
2 dl valfri crème fraiche - mjölkfri vid behov
Låt alla ingredienser bli rumstempererade, och mixa sedan ihop dem till en sås. Ställ kallt i kylskåpet någon timme. Såsen blir lite rinnig när man mixar den, men brukar tjockna efter en stund i kylskåpet. Om du inte har tid att vänta mixar du allt utom crème fraichen, och rör i stället ned den för hand. Då blir den tjockare.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar