söndag 6 januari 2013

Nix, tekniken är inte min vänNix, pix, jag har ingen aning om vad som gått snett, men det går inte att ladda upp några nya bilder. Jag kan bara få upp bilder som jag redan haft på bloggen. Jag fattar ingenting, men det säger kanske inte så mycket! Tekniken och jag har aldrig varit helt sams. Jag är nog den ende i världshistorien som lyckats med konststycket att kopiera ett viktigt dokument - och få ut en svartrandig kopia och ett helsvart original! Det här skedde på den tiden jag jobbade på onkologen, och dokumentet ifråga skulle skickas till en utrikes ambassad. Det var otroligt pinsamt att behöva jaga upp överläkaren ifråga och be om ett nytt intyg! Och eftersom det här tilldrog sig innan datorerna gjort sitt segertåg inom vården fanns det inte lagrat och lätt tillgängligt heller, utan fick skrivas om från början. Apparater får helt enkelt härdsmälta så fort jag är i närheten. Brukar skylla på att jag har så stark utstrålning, haha! Att jag överhuvudtaget lyckas blogga och få ihop ett och annat inlägg är ett rent och skärt under!

Nåväl, idag är det Trettondagen eller Tre konungars dag som den också kallas. Tittar du i almanackan ser du att det står tre namn idag, Kasper, Melker och Baltsar. Så hette de tre kungarna - eller vise männen som vi vanligtvis brukar säga. Ni vet väl varför vi firar den dagen? Jo, de tre vise männen som också var stjärntydare hade fått reda på att ett nytt kungabarn hade fötts, och de ville resa och hylla den nye konungen. Som vägvisare hade de en stor stjärna, som lyste upp vägen och ledde dem ända fram till Betlehem, där de fann det nyfödda Jesusbarnet i sin krubba i stallet. Ovanför stallet stannade stjärnan, och de visste att de kommit rätt. De föll på knä och hyllade Jesus med dyrbara gåvor, enligt sägnen guld, rökelse och myrra. Det här skedde på den trettonde dagen efter Jesu födelse, Trettondagen med andra ord. Och än idag firar vi den dagen fast det gått flera tusen år!

Allt det här kanske du redan visste? Om inte annat så gör du det nu, och lite allmänbildning och kunskap om traditioner och vår kultur är alltid bra, eller hur. Vi smyckar ju fortfarande våra julgranar och våra fönster med stjärnor till minne av Betlehemsstjärnan, och en stjärna får även smycka detta blogginlägg i väntan på bättre tider. Bilden har tidigare varit med på bloggen, så den lyckades jag få till.

Ha en fortsatt härlig söndagskväll, och låt stjärnan lysa på er, för det är redan kolmörkt trots att klockan bara är fyra.

4 kommentarer:

 1. Jag har sett att många som har haft problem de senaste dagarna har bytt till Google chrome och då har det gått att lägga in bilder igen.

  Hälsar en som är värdelös på datatekniken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Beatrice! Det är trösterikt att veta att jag har medsyskon därute i den oberäkneliga cyberrymden! Och skönt att veta att det strular för fler så att det inte är mig det beror på. I alla fall inte helt och hållet! Och nu har jag lyckats installera Google Chrome, så nu är ordningen återställd. Ha en fortsatt fin dag!

   Radera
 2. Tur att du skaffat svärsöner som är kopieringstekniker och webbredaktörer :-) Puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. YES!!!! Det gäller att vara förutseende!

   Radera