Den här superläckra och lättgjorda moccapannacottan avnjöt vi i nyårshelgen. Ni skulle egentligen ha fått receptet redan förra helgen, men då var det ju mankemang med datorn, så ni får det nu i stället. Pannacotta kan man äta när som helst! Gillar man moccasmak kan den varmt rekommenderas! Och ogillar man den kan kaffet naturligtvis uteslutas. Då kan man i stället smaksätta pannacottan med någon matsked favoritlikör eller pressad apelsin.
Tål man inte mjölk eller av andra skäl inte vill använda vanliga mjölkprodukter går det alldeles säkert utmärkt att använda sig av någon alternativ gräddsort och choklad som är baserad på ris eller soja. Bonvita, Plamil, Moo Free eller Organica är alla bra mjölkfria märken på choklad. De säljs i vissa välsorterade hälsokostbutiker, men också i olika nätbutiker.
För sex personer:
4 dl vispgrädde
½ burk smetana
1 msk frystorkat nescafepulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
1½ gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Koka upp grädde och smetana med kaffepulver, och vispa tills kaffet löst sig.
Grovhacka chokladen och lägg ned den tillsammans med vaniljsockret i gräddblandningen. Vispa/rör tills chokladen smält.
Lägg i gelatinbladen och rör tills de löst sig.
Häll upp moccakrämen i 6 portionsglas och ställ kallt minst några timmar, eller över natten.
Garnera som du vill med bär eller kanske en kaffe- eller kakaopudrad gräddklick.
Ännu en januaridag med gråmulen himmel. Det är ingen risk att man får en överdos av sol precis! Jag kan knappast minnas när jag såg den sist. Hoppas ni får en fin söndag ändå allihop, med eller utan några solstrålar på näsan!
Den var otroligt god! Sämre start på det nya året kunde man ha haft! Tack för att du tog med desserten! Puss
SvaraRaderaJa visst var den god! Klart jag gärna bidrog med dessert när du stod för allt annat gott!
Radera