Bananmuffins har jag ju bjudit på förr här på bloggen. Den här gången fick - förutom lite väl mogna bananer - även mangopuré följa med i smeten. Den mixade jag av färsk mango, och den hade blivit över sedan lilla I varit och hälsat på. Den lilla djungeltjejen fortsätter nämligen att äta mango varje dag. En dag utan mango är helt enkelt en inte alltigenom lyckad dag!
Muffinsen blev väldigt goda och saftiga och kan varmt rekommenderas!
2 väl mogna, små Kravbananer
1 msk vit balsamvinäger eller färskpressad citron
1 dl färsk mangopuré - går säkert att använda en barnmatsburk också
2 stora, ekologiska ägg
1½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl rårismjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk malda psylliumskal/husk
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Ev glasyr: smetana blandat med en aning kokosblomsflorsocker, klyftor av färsk mango
Mosa ihop bananerna med vinägern eller citronsaften.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
Rör ned bananmos och mangopuré.
Blanda ihop rårismjöl, mandelmjöl, husk, bikarbonat och bakpulver, och rör ned i ägg- och fruktpöset. Blanda om väl.
Smörj en muffinsplåt med plats för 12 muffins riktigt väl, och fördela smeten.
Grädda i 200 graders ugnsvärme, ett snäpp nedanför mitten, ca 18 - 20 minuter.
Lossa försiktigt muffinsen, och låt dem svalna på galler.
Om du vill glasera muffinsen, blandar du bara ut smetana med önskad mängd kokosblomsflorsocker, och spritsar eller brer över muffinsen. Toppa med en eller ett par klyftor färsk mango. Glasera bara de muffins du ska äta på en gång, och frys in de andra oglaserade så länge.
Men åhhhh! Kan du buda hit en bums?!!
SvaraRaderaKanske inte bums, men vid nästa transporttillfälle!
RaderaMmm...gott med bana i bakverk! :)
SvaraRaderaha en underbar tisdag!
Kram
//Lana
Eller hur!? Jag gillar överhuvudtaget frukt i bakverk - och i mat också för den delen. Ha det bra du också!
Radera