måndag 7 januari 2013

Pumpa - och sötpotatissoppa - helt vegansk

Måndag igen, och nu är det verkligen på tiden att det blir vegetariskt på menyn. Både julafton och nyårsafton inföll ju på måndagar, så det blev lite si och så med de vegetariska inläggen. Men nu återgår vi till ordning och reda och vegetariska måndagar.

Men jag inleder lite lättjefullt med att hänvisa till receptet som är infört i januarinimret av ICA Kvantumhandlarnas egen tidning "Månadens Skörd", en pumpa- och sötpotatissoppa som jag vann pris med i tidningens hösttävling. Som pris fick jag en läckert lilafärgad emaljerad gjutjärnsgryta, som redan kommit till användning. Jag har redan kokat både risgrynsgröt och soppa i den.

Håll till godo, och låt soppan värma kropp och själ denna kylslagna januaridag! Och tänk att jag lyckades få ordning på tekniken till slut och t o m lyckades med konststycket att installera Google Chrome! Jag har växt flera meter, haha!
4 kommentarer:

 1. Du är bäst, ingen protest!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog lite överord, men jag tackar och suger åt mig! Det är såklart alltid roligt och uppmuntrande att få pris för något som man åstadkommit.

   Radera
 2. Grattis, så himla duktig du är! Hoppas ÄNNU fler får upp ögonen för din blogg nu och kan njuta av din braiga recept! PUSS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var gulligt sagt! Har inte märkt någon större anstormning än, men jag tror kanske att folk är lite bloggtrötta efter julens och nyårshelgens intensiva bloggande och letande efter recept. Det är klart det vore kul om några fler hittar hit.

   Radera