torsdag 1 mars 2012

Ta det lugnt! Det är Långsamhetens Dag idag!

En som kan konsten att ta det lugnt och njuta av livet är Raffe - en mycket stilig kattherre i sina bästa år!


Idag ska jag inte göra många knop alls! Det är nämligen Långsamhetens Dag, visste ni det? En av alla dessa förunderliga dagar som trängs i almanackan. Egentligen är det ganska förfärligt att man ska behöva inrätta en speciell långsamhetens dag för att få oss stressade och jagade nutidsmänniskor att sakta farten. Lika hemskt är det ju att det ska behövas en Kramens Dag och en Alla Hjärtans Dag för att vi ska bli påminda om att vi behöver kramas och vara snälla mot varandra. Kramar behöver vi dagliga doser av - alla sorters kramar - för att må bra. Jag är övertygad om att alltför många åldringar på våra äldreboenden tynar bort i förtid p g a krambrist - lika väl som av brist på god och närande mat. Det behövs en kram - och matrevolution inom äldreomsorgen, hör ni det Maria Larson och alla andra politiker!!! Hemlagad mat, massor med kramar och TID att få stanna upp, sitta ned med varandra, vara nära och prata med varandra, både om livet NU, DÅ, och SEDAN, borde inte det vara en mänsklig rättighet!? Varva ned behöver vi göra VARJE dag om vi ska hålla i längden.

Jag kommer att tänka på den gamla, klassiska barnvisan om Kungens lilla piga - ni minns hon som alltid hade så brått och som skulle putsa kungens krona, skura trappan, bona golv och niga vackert för alla, och som aldrig kom i säng förrän klockan tolv! Hon hade det säkert väldigt snärjigt den lilla pigan, men hon behövde i alla fall inte tampas med att läsa och besvara drösvis med mail och SMS, försöka hinna se alla intressanta TV-program och läsa alla nyutkomna böcker som man bara måste läsa, skjutsa barn till dagis, balett och fotboll, engagera sig fackligt (fast det borde hon kanske ha gjort!), servera hemlagad och näringsriktig mat till familjen, vårda alla möjliga och omöjliga relationer, hänga med i den politiska debatten - och sist men inte minst, piffa och puffa sig själv både till det yttre och till det inre för att duga. Hm, vi behöver nog den där Långsamhetens Dag i alla fall, för att besinna oss!

Vad jag ska göra idag? Tja äta en lång, lång, god frukost! Det har jag inte gjort än! Lufsa omkring lite härhemma och tänka på allt jag INTE behöver göra. Äta en mysig lunch på stan och kanske gå en runda. Och i kväll ska jag åka till Stockholm och gå en minikurs i rawfood hos fru C, som är en hejare på det. Det ser jag verkligen fram emot!

I morgon öppnar jag bloggen igen, svarar på ev kommentarer, och sätter igång tvättmaskinen och matberedaren, men fram till dess blir det "Långsamhetens lov". Ta hand om er ni också!!!

7 kommentarer:

 1. Åh det skulle då verkligen sitta fint med en långsamhetens dag för mig nu, men det går inte. MÅSTE ju plugga till tenta imorn, så jag får skjuta på den där dagen till helgen istället :) Så länge man utnyttjar den bara :) PUSS och jag gillar verkligen inlägget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag håller tummarna så det bara knakar idag! Hoppas allt pluggande ger lön för mödan! Du får slappa när det är över!

   Radera
 2. Tänk att jag missade långsamhetens dag, så dumt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, Madelene! Men det är ju inte så lätt att hålla reda på alla märkliga dagar, så det är förståeligt! Du får helt enkelt ta igen det en annan dag i stället. Kanske nu i helgen? Ha det bra!

   Radera
 3. Sådana dagar behövs! :-)
  Jättekul att ses igår! :-)

  SvaraRadera
 4. Jo, mysig bild också! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det behövs nog mer än en dag om året, om vi ska hålla, så fartfyllt och stressigt som livet är. Fortare och fortare snurrar det dessutom! Kvällen igår var jättemysig, och det var otroligt kul att träffa dig och Anna. Kände igen er med en gång. Ha det bra!

   Radera