tisdag 6 mars 2012

Helkväll i Stockholm och middag på Sjögräs

I julklapp av döttrarna fick maken och jag en föreställning på Rival i Stockholm, "I mitt huvud" med "tankeläsaren" och illusionisten Henrik Fexeus, plus häftet "Helkväll i Stockholm". Med det häftet (kostar 295:-)  i sin ägo, kan man gå två och betala för en på 5 olika föreställningar - bl a Dramaten, Folkoperan och Stadsteatern - och få en gratis varmrätt på 10 olika, namngivna resturanger. Vi passade på att utnyttja det erbjudandet på resturang Sjögräs före föreställningen på Rival.

Jag kan verkligen varmt rekommendera Sjögräs, som hade totalkoll när det gällde gluten. Jag fick eget, jättegott, glutenfritt bröd från Friends of Adam i en liten korg, både hårt och mjukt. Efterrätten som egentligen inte var glutenfri anpassades också efter mina behov.Till förrätt blev det consommé med märg, champinjoner och tryffel. Supergott!Huvudrätten gick inte heller av för hackor. Lammrostbiff på en bädd av puylinser, buljongkokt lammlägg, morötter och pärllök. Fantastiskt gott!Jag avslutade med en bakad vaniljefterrätt med apelsiner i en smakrik lag och med kanderad apelsinzest.Kaffe avrundade hela härligheten. Tur att det bara var några steg från Sjögräs till Rival, för vi var så mätta att vi knappt orkade gå!Föreställningen då? Jo, spännande och annorlunda. Och mitt huvud kunde inte klura ut hur den gode Fexeus betedde sig, men det är väl det som är meningen!

10 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Var får man tag på ett sådant häfte?
  Tack för en fin och inspirerande blogg!
  Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Stina! Jag blir såååå glad att du uppskattar min blogg. Jag tror häftet säljs lite varstans i Stockholm. Det finns i alla fall på Designtorget, det vet jag säkert.

   Radera
 2. Roligt att ni hade en så god kväll! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en toppenkväll på alla sätt och vis. Tack så mycket!

   Radera
 3. Allt såg ju supergott ut! Sjögräs verkar ju vara en supertrevlig restaurang! Måste testas någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du göra, Therése, allt var supergott. Trevlig och uppmärksam service dessutom.

   Radera
 4. Vad härligt allt såg ut, och vad kul att ni hade det så bra :)Helkväll Sthlm kan ni hitta på Designtorget - om jag nu får göra lite reklam :)
  PUSS MUM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättehärligt, vi var såååå nöjda! Klart man ska köpa häftet på Designtorget om man har chansen!

   Radera
 5. Oh så härligt. Vilken toppenfin julklapp! Bra med rekommendationen på restaurang. Jag vet att det är oförskämt men skulle du kunna säga ungefär vad notan gick på? Min man och jag ska övernatta i Stockholm. Har inte ätit ute på "finrestaurang" där på 10 år (!!!) Har liksom tappat aningen om priserna helt. Bor i dalarna. Tacksam för hjälp! /Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne! Du får så gärna fråga, och jag uppfattar det inte som oförskämt. Dessvärre kommer jag inte ihåg vad slutnotan gick på. Det är klart att Sjögräs inte tillhör de allra billigaste resturangerna man kan gå på, men som sagt, gott var det, och vi fick ju en varmrätt gratis genom häftet. Det du kan göra är att gå in på deras hemsida (och även andras hemsidor) och kolla menyn och priserna och se om något passar. De har ett dagens erbjudande, "Plat du jour", som är lite billigare, och det var det som vi tog. Slutnotan beror ju också på om man äter förrätt och efterrätt, och vad man väljer att dricka till. Jag tror dessvärre att du får räkna med att det blir betydligt dyrare än i Dalarna. En av mina favoritresturanger i Stockholm är Paganini i Gamla Stan, där man också kan få alla pastarätter med glutenfri pasta om man behöver det. Hoppas du och din man får det jättetrevligt i Stockholm!!!!

   Radera