onsdag 21 mars 2012

Asiatisk soppgryta med kyckling, nudlar och grönsaker



Häromdagen när orken tröt blev det en färdiggrillad kyckling till middag, och då blev det två kycklingbröstfiléer över. Dagen därpå spottade jag upp mig och gjorde en soppgryta av resterna, tillsammans med nudlar, champinjoner, blomkål, brysselkål och purjo. Buljongen smaksatte jag med Renée Voltaires nya lantbuljong med smak av citrongräs och chili, och soppgrytan fick därmed lite asiatisk touche som blev jättegod.

1 liter vatten
1 - 1½ msk Renée Voltaires lantbuljong med citrongräs och chili
1 förpackning Kycklingfond, Fond du Chef
1 litet blomkålshuvud, ca 325 g
200 g färska, ansade champinjoner
150 g ansad brysselkål
ca 10 cm av det gröna på en purjoläk
1 liten, mild chilifrukt - hoppade jag över eftersom maken är lite feg när det gäller stark mat
2 stora vitlöksklyftor
ca 70 g risnudlar
2 färdiggrillade kycklingbröstfiléer
något grönt att klippa över, persilja eller koriander t ex

Bryt blomkålen i små buketter, skiva champinjonerna, dela brysselkålen, strimla och skölj purjon, (dela, kärna ur och skiva chilifrukten), samt skala och flisa vitlöken.
Bryt risnudlarna i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar.
Koka upp vattnet med de båda buljongsorterna.
Lägg i alla grönsaker och nudlarna (mina behövde 5 - 7 minuters koktid enligt förpackningen, men läs på din förpackning eftersom koktiden kan variera), och låt småkoka 5 - 7 minuter.
Lägg i kycklingen, och låt allt bli genomvarmt. Klipp över det gröna, och servera i djupa skålar eller tallrikar.







2 kommentarer:

  1. En soppan lät riktigt god! Fräsch och enkel. :)

    SvaraRadera
  2. Det är den Tina! Lättgjord, nyttig och god, vad kan man önska mer?

    SvaraRadera