torsdag 12 januari 2012

Resturangtips i Stockholm

Jag har tillbringat två dagar i Stockholm och "hängt" tillsammans med yngsta dottern, som är studieledig ytterligare några dagar. Vi har myst, umgåtts, beundrat verk av Monet, Turner och Twombly på Moderna muséet, kammat igenom åtskilliga secondhandbutiker och gjort några fynd, botaniserat i diverse hälsokostaffärer och gjort ytterligare fynd, strosat i Hötorgshallen, promenerat oss trötta på Söders gator, och ätit, ätit och ätit. Sen har vi ätit lite till!!

Bildkvalitén är inte den bästa p g a mörker och begränsad kameraeffektivitet på mobilen (glömde den vanliga kameran hemma) men här följer i alla fall några tips på bra resturanger där man som glutenintolerant inte har några bekymmer att få god mat.

Paganini i Gamla Stan åt vi en förträfflig lunch för prisvärda 95 :-. Man kunde välja på dagens fisk, dagens kött, dagens vegetariska, dagens pasta och dagens husmans. Pastan gick att få glutenfri, vilket också gäller alla pastarätter på kvällstid. Jag åt en jättegod halstrad lax med gräslökssås, och Erika åt kåldolmar med rårörda lingon. Mycket fräsch salladsbuffé dessutom.




På kvällen var vi på tapasresturangen Ramblas på Långholmsgatan. Kan varmt rekommenderas, men boka bord!! Vi fick köa för en plats, halv sju en måndagskväll! Vi delade på sex tapasrätter, men hade kunnat nöja oss med fem för portionjerna var rejält tilltagna. Vi hade svårt att välja bland alla frestande förslag, men enades till slut om marinerade kronärtskockor, rödbetor med yoghurt, honung och pumpafrön, lammfärsspett, ribs med rödkålssallad, vitlöksfrästa scampi ( jag hade lite dåligt miljösamvete för scampin, men gjorde ett undantag!), friterad getost (inte för mig). Otroligt gott alltihop! Alltsammans, inklusive mineralvatten och ett glas vin gick loss på 380:-.




Lunch igen dagen efter på Lotta Voltaires Hurry Curry vid Hötorgshallen, där det blev en mix av olika indiska rätter. Marinerad kyckling med innehållsrik sallad, lax i rejält kryddig sås, smakstark röra på bruna bönor, ris, raita och jättegott friterat kikärtsbröd. Kardemummakaffe som "efterrätt". Riktigt mumsigt alltsammans. Knappt hundralappen för en rejält tilltagen lunch. Det blev riktigt härliga, kulinariska dagar i Hufvudstaden!!




4 kommentarer:

  1. Tänk vad mysigt vi hade det! Är nästan fortfarande mätt, haha :) Tack för fina dagar, får vi göra om snart igen! Puss puss

    SvaraRadera
  2. Så bra med lite nya restaurangtips! Allt såg ju supergott ut, blir lite sugen på kåldolmar nu, var ett tag sedan jag gjorde det!
    Låter ju som att ni har haft några helhärliga dagar :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft det! Puss!

    SvaraRadera
  4. Ja, riktigt mysigt var det, och massor med god mat!!!

    SvaraRadera