lördag 21 januari 2012

Lyxig lördagspasta med kalkon, kräftstjärtar, purolök och broccoli



Riktigt lördagsfestlig blir den här krämigt goda pastapannan med både kalkon och kräftstjärtar. Har du inga allergibekymmer kan du använda vanlig grädde, men det går också utmärkt med någon alternativ grädde. Jag använde den här gången 13%-ig havregrädde. Glutenfri pasta blev det förstås här i huset, men är du inte allergisk tar du givetvis vanlig.


4 portioner pasta av fusillityp - glutenfri eller vanlig
200 g broccolibuketter

400 g kalkonbröstfilé
salt och svartpeppar från kvarn
200 g purjolök
1 vitlöksklyfta
125 g färska miniplommontomater eller körsbärstomater
1 förpackning havregrädde - eller vanlig grädde eller annan alternativ grädde
1 msk Knektgårdens kryddmix - som jag inte kan leva utan
1 ask inlagda kräftstjärtar
smör/olja, ghi till stekning

riven ost, gärna parmesan eller pecorino

Ansa broccolin. Strimla och skölj purjon. Skär kalkonen i mindre bitar/strimlor. Skölj och halvera tomaterna.
Skala och flisa vitlöken. Låt kräftstjärtarna rinna av i sil.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och när det är ca 4 minuter kvar av den beräknade koktiden lägger du också i broccolin. Häll av vattnet när det är klart.
Hetta upp matfettet, och fräs kalkonstrimlorna gyllenbruna runtom.
Fräs också vitlöken och purjon lätt.
Lägg ihop med kalkonen, och häll på grädden. Lägg också i tomaterna och kryddan. Koka ihop några minuter under lock - koktiden beror lite på hur smått du skurit kalkonen. Lägg slutligen i kräftstjärtarna och vänd ned pastan/broccolin. Blanda om alltsammans.
Servera med riven ost.









5 kommentarer:

  1. Inte fy skam inte! Ser så krämigt gott ut.

    Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  2. Supergott, jag lovar!! Ha en fortsatt härlig helg alla tre!

    SvaraRadera
  3. Hej Pralin! Hoppas du vill testa, för pastan var verkligen jätegod! Roligt att du hittat till min blogg, varmt välkommen tillbaka! Och du, vi delar samma dröm, drömmen om att få göra en kokbok!

    SvaraRadera