onsdag 20 oktober 2010

Ruccolapesto

Vad göra med en påse överbliven ruccola efter en fest? Tja en smakrik pesto t ex. Blanda ned den i varm, nykokt pasta av valfritt slag, och toppa med en driva nyskalade räkor. Vardagslyx när den är som bäst! Du kan byta ut cashewnötterna mot mandel eller pinjenötter om Du föredrar det. Du kan också pröva med hälften naturella och hälften rostade, saltade cashewnötter. Var då försiktigare med saltet.


100 g ruccola
1 dl naturella, osaltade cashewnötter
1 – 2 vitlöksklyftor
1½ dl färskriven, smakrik parmesan
1½ dl kallpressad olivolja, extra virgin
salt, vitpeppar

Skölj och slunga ruccolan så den blir torr. Eller klappa den torr med en handduk eller hushållspapper om Du inte har en salladsslunga.
Blanda alla ingredienser utom salt/peppar i en skål, och mixa ihop allt med en stavmixer till en krämig pesto. Späd ev med lite mer olivolja eller en aning vatten om Du tycker peston blir för tjock.
Smaka av med salt och peppar från kvarn.

1 kommentar:

  1. Kerstin Kjörling21 oktober 2010 20:25

    Hej Kjersti! Grattis till din fina receptblogg.Såå duktig du är. Och modern.. fick ringa Robert och fråga hur man skulle göra. Magdalena skickade mailet till mig. I morgon hade vi tänkt oss rocculapeston med pasta och räkor, låter jättegott. Hoppas du är lite bättre i ryggen nu. Lycka till med bloggen det blir nog en kokbok sen. Många häls. Kerstin och Kenneth Hälsa Lennart

    SvaraRadera