söndag 7 juni 2015

Jag har blivit trippemormor och Lilla I har blivit storasysterTänk att jag har blivit trippelmormor! I går natt blev Lilla I storasyster och fick en lillebror, Lille R. Det känns som en fantastisk gåva att få välkomna ännu ett litet mirakel i familjen. Och jag är så innerligt tacksam att allt gick bra och att både mor och baby mår bra. Det är ingen självklarhet! Varje litet barn som landar här på jorden är verkligen ett stort och förunderligt mirakel! Jag tror bestämt att hela universum jublar. Idag har jag fått snusa på den lille krabaten för första gången, och Lilla I har fått träffa sin lillebror.

Lilla I är en klok liten tjej och en stor tänkare, så liten hon är. Tre och ett halvt år (mycket noga).
Hon är också en mycket, mycket bestämd liten tjej som vet precis vad hon vill och inte vill. Det leder oundvikligen till en del sammandrabbningar, både med mamma och pappa och mormor och morfar. En dag när det varit extra mycket "tjafs" tröttnade Lilla I:s mamma och sa:

"Nu är det faktiskt så att det är JAG som bestämmer över dig!"
Varpå Lilla I tittar på sin mamma, lägger handen på hjärtat och allvarligt säger:
"Men mamma, JAG bestämmer faktiskt över mitt hjärta. Och JAG bestämmer över mina ögon.
Man ska vara rädd om sina ögon, för annars kan de slockna".

Ibland måste vi vuxna bestämma. Det är vårt ansvar. Men alltför många vuxna missbrukar sin makt, och alltför många barn på vår jord tvingas se och uppleva saker som gör att deras hjärtan krymper och deras ögon slocknar. Åh vad jag skulle önska att alla barn vore lika välkomna, efterlängtade och älskade som Lilla I, Lille R och deras kusin Lille V. Jag skulle innerligt vilja att de fick känna sig trygga och slippa uppleva krig, svält, förtryck och katastrofer. Jag skulle unna dem att leka och känna sig sorglösa, att deras hjärtan skulle få bevara sin tillit och att ljuset i deras ögon aldrig någonsin skulle slockna.

Lilla I har - alldeles själv - målat en skyddsängel som ska sitta över sängen hos lillebror. Jag ber att den ängeln ska hålla ett vakande öga både på Lille R, Lilla I, Lille V och ALLA andra barn på vår jord! Och jag ber att vi vuxna ska få tillräckligt med ödmjukhet, klokskap och kärlek för att behandla ALLA barn som de gåvor och mirakel de är ämnade att vara.

4 kommentarer:

 1. Stort grattis<3.
  Barn är så kloka, bara vi tar oss tid att lyssna! Kram!
  (Kombuchan mår bra!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Så glad jag blir över att kombuchan mår bra! Då önskar jag både den och dig ett långt och gott liv! Kram!

   Radera
 2. Stort grattis <3

  Vilken fin teckning! Och heja Lilla I - det är klart att du bestämmer över ditt hjärta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa! Ja visst är teckningen fin! En glad och snäll skyddsängel!

   Radera