Visst kan alldeles vanlig ugnsfalu smaka fest! Det är på råvarorna det hänger. En bra korv som grund, härliga italienska burktomater och en ost med god och kraftig smak. Voilà, ugnsfalu när den är som bäst!
1 falukorvsring av bra kvalitet och med hög kötthalt, 800 g - min ring kom från Almunge Kött
3/4 dl chilisås
1 msk Dijonsenap
1 msk Allroundkrydda - i det här inlägget ser du bild och vad den innehåller
ca 125 g lagrad ost i ganska tjocka skivor - ex Prästost eller Grevéost
1 burk krossade tomater - Mutti
1 burk konserverade körsbärstomater - Mutti
lite flingsalt
lite svartpeppar
lite torkad timjan
1 stor kvist färsk persilja - finhackad
Flå korven och skär den i skivor, men så att korven fortfarande hänger ihop. Lägg i en smord ugnsform.
Rör ihop chilisås, senap och krydda och fördela blandningen mellan korvskivorna.
Stick ned ostskivor.
Blanda ihop de båda tomatburkarna och lägg på och runtomkring korven.
Strö över lite flingsalt och torkad timjan och kvarna över lite svartpeppar.
In i ugnen på 225 grader ca 20 - 25 minuter.
Strö över hackad persilja.
Vi var sex personer runt bordet, och vi åt korven med egenodlad Amadinepotatis och likaledes egen sallad. För salladen var det sista rycket innan frosten tog alltihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar