tisdag 3 september 2013

Pasta med spännande linsröra - helt vegan



Den här linsröran skulle jag egentligen ha bjudit på igår på Köttfri måndag, men då blev det chokladsnitt med rödbetspulver i stället. Den här veckan får det alltså bli Köttfri tisdag i stället, och det går väl lika bra.

I helgen har det varit Ulva Marknad här i Uppsala - som alltid första helgen i september. Då passade jag på att bunkra upp med en av mina absoluta favoritkryddor, Gårdens kryddmix från Knektgården. Den kryddan passar till allt! Brukar ha den till lax och kyckling, i soppa eller potatisbullar, bara för att ta några exempel. Här har kryddan fått smaksätta veckans vegorätt, som blev en smakrik linsröra med tomat, lök och morot. Röran kan ätas tillsammans med pasta, råris eller quinoa. Jag tog glutenfri pasta av majs. Och tänka sig, jag var lite fundersam över om lilla I skulle gilla linsröran, men hon mumsade med god aptit i sig tre portioner!

Ha en härlig vegotisdag allihop!

1 dl röda och gula linser - jag blandade, men du kan välja antingen eller
1 burk krossade tomater - Mutti
2 dl vatten
3 vitlöksklyftor
½ gul lök
1 stor morot, ca 100 g
2 stora bitar soltorkade tomater, 15 g (torra inte i olja)
½ - 1 msk tomatpuré
1 tsk lantbuljongpulver
1 msk Gårdens kryddmix - eller annan valfri kryddblandning som du tycker om
lite salt och peppar från kvarn
gärna något grönt till garnering - jag tog färsk oregano

Skala och finhacka lök och vitlök, finstrimla tomaterna, skala och grovriv moroten.
Blanda alltsammans i en kastrull, koka upp och låt småputtra under lock tills röran känns mjuk och krämig. Min röra kokade nästan en halvtimme.
Smaka av och tillsätt ev mer krydda eller en aning salt.
Servera med valfritt tillbehör.











3 kommentarer:

  1. En röra helt i min smak! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Ja! Perfekt. Linsröra istället för köttfärssås. Klart jag ska göra det :) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Tack Katarina och Sara! Javisst är linsröra ett bra alternativ till vanlig köttfärssås!

    SvaraRadera