måndag 23 september 2013

Annorlunda potatisbullar med chèvre och krasseDe senaste dagarnas krasslighet har inneburit att jag inte har utvecklat några alltför stora trollkonster i köket. Och maken, tja vi delar det mesta i livet, ljuvt som lett, men köksbestyren lämnar han med varm hand över till mig. Men skrubba och koka potatis är han en hejare på, och potatisbullar orkar  jag svänga ihop, så vi överlever. I övrigt har menyn de senaste dagarna bestått av hämtmat och tidigare hopkokad soppa från frysen. Det går bra det också, även om det inte blir några blogginlägg av det!

Potatisbullar låter kanske trist och vardagligt, men inte då! De går att piffa upp till oigenkännlighet med lite annorlunda smaksättning. De här bullarna t ex smakade fest igår! Och köttfria är de definitivt, så det får bli dagens Köttfri måndag-bidrag. Eftersom vi fortfarande har fullt med fina bönor och sallad i vårt grönsaksland fick det bli tillbehör.

800 g kokt potatis, ca
2 vitlöksklyftor
100 g chèvre - med kanten bortskuren
2 stora ekologiska ägg
1 ask krasse
½ knippa persilja
½ knippa dill
knappt 1 tsk Trollets örtsalt (bild hittar du i det här inlägget)
rikligt med olivolja till stekning

Stompa potatisen grovt eller grovriv den.
Pressa i vitlöken, smula ned chèvren och rör i äggen. Finhacka eller finklipp örterna och rör i dem också tillsammans med örtsaltet. Blanda om allt riktigt väl.
Stek biffarna gyllenbruna och frasiga på båda sidor i rikligt med olivolja, några minuter på varje sida.

Ha en bra dag och en bra vecka allihop, och kom föralldel ihåg att anmäla er till utlottningen av bärpulver och smaksatt rörsocker!

2 kommentarer:

  1. Mmm, låter jätte gott för en potatisälskare som jag! Passar fint nu med massor av nya burksr med rårörda lingon i kyl och frys.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så avis jag blir på dina lingonburkar! Men jag har köpt god lingonsylt på marknaden. Och visst är det gott med potatis. Och nyttigt i måttliga mängder. Synd att den fått oförtjänt dåligt rykte. Ha det bra!

      Radera