lördag 26 maj 2012

Ugnsbakade päron med blåmögelkräm, pistaschnötter och ingefärssirapMen ojojoj, vad gott det här blev!! Både maken och jag satt bara och suckade hänfört över våra tallrikar, och fick inte fram ett klokt ord!

Den ljuvliga ingefärssirapen köpte jag på den ayurvediska affären Veda Lila (även webbutik) vid mitt senaste Stockholmsbesök, och den blev verkligen pricken över iet. Den söta ingefärssmaken gifte sig perfekt med päronen, den salta osten och de knapriga pistaschnötterna. Förmodligen har inte så många av er läsare just den sirapen i gömmorna, och då går det bra med ljus agavesirap eller flytande honung, gärna smaksatt med lite färsk ingefärssaft.

För 2 - 4 personer, beroende på vad och hur mycket man ätit innan.

2 fasta men mogna päron - jag hade ekologiska Anjoupäron (dessväre långväga transpoterade)
40 g Aura - laktosfri blåmögelost från Finland
2 msk laktosfri grädde
25 g pistaschnötter
ca 2 - 3 msk Ingefärssirap eller annan sirap /honung

Klyv päronen och gröp ur kärnhuset. Skär av en liten bit i botten så päronen står stadigt, och placera dem på ett lätt smort ugnssäkert fat.
Rör Auran krämig tillsammans med grädden, och fördela i urgröpningarna på päronen.
Grovhacka nötterna och strö över.
Baka i ugnen på knappt 250 grader ca 8 - 10 minuter, tills päronen mjuknat, nötterna rostats och osten flyter ut lite.
Ringla över sirapen och servera päronen ljumma.Förresten. Jag har väldigt svårt att göra reklam för mig själv - tycker det känns lite halvskämmigt -  men nu tänker jag göra det i alla fall! Coop har en tårttävling, och där har jag bidragit med tre av mina favorittårtor. Om det är någon av er som har testat tårtorna och gillar dem får ni förstås gärna rösta på dem.  De tårtor jag har tävlat med är de här och har nummer 143, 163 och 164.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det är bara förnamnet, Malin! Du MÅSTE helt enkelt testa!

      Radera