onsdag 16 maj 2012

Sojadavosgröt med jordgubbar och cacaonibsGunde Svans klassiska och berömda Davosgröt kan varieras i det oändliga, med olika flingblandningar och olika slags yoghurt. Gunde himself lär ha blandat sin gröt av havregryn, och det gav honom sån energi att han gick och vann rubbet därborta i schweitziska Davos! Därav namnet på gröten. Min skidkarriär är försumbar, men jag gillar Davosgröt! Jag gjorde min på Alpros sojayoghurt, som jag älskar. Däremot gillar jag inte när gröten blir för tjock, så därför spädde jag med lite vatten. I övrigt proppade jag gröten full med vitaminrikt jordgubbspulver och frön av allehanda slag, och toppade med färska jordgubbar och cacaonibs. Mumsfrukost!

1½ dl sojayoghurt naturell
½ dl vatten
½ msk jordgubbspulver
½ msk chiafrön
½ msk gula linfrön
1 msk melonkärnor
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön

färska jordgubbar - så många du har lust med
ca 1 msk cacaonibs
flytande, ekologisk blomsterhonung

Vispa ihop yoghurt, vatten och bärpulver i en djup tallrik. Rör ned alla frön och kärnor, och blanda om ordentligt.
Täck över med plastfilm eller lock, och ställ i kylen över natten.

Rör om igen på morgonen, och toppa med jordgubbar och nibs. Ringla lite honung över.


4 kommentarer:

 1. Underbart att jordgubbarna börjar att komma nu. Jag åt svenska igår, förvisso från växthus, men ändå! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt med svenska gubbar! Än så länge är det förvisso en chansning när man köper jordgubbar, en del smakar ingenting, men en del är riktigt goda. Men inget slår svenska, alldeles färska och nyplockade gubbar! Vi satte några egna plantor förra året. Ska bli spännande att se om det blir något resultat, eller om alla rådjur som traskar runt i vår trädgård äter upp dem.

   Radera
 2. Du hade ingen länk till din blogg i mailet! Men nu lägger jag in den... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, Victoria, då hade jag tydligen missat det. Tack för att du lägger till länken. Ha det bra och tack för all frukostinspiration som du sprider! Hoppas att du "omvänder" många som annars brukar hoppa över frukosten.

   Radera