måndag 14 mars 2011

Fruktsallad till efterrätt eller mellanmålEn riktigt innehållsrik och färgsprakande fruktsallad är världens enklaste och bästa mellanmål! Ja, jag vet att inte alla håller med mig. Ni som är väldigt renläriga LCHF:are betraktar frukt som rent socker och något som man ska undvika till varje pris. Var och en får naturligtvis bli salig på sin fason, men oj så mycket ni missar!

Om man vet med sig att man har en uttalad sockerberoendeproblematik kan man väl vara lite försiktig, men jag tror att de allra flesta av oss mår bra av frukt. All frukt och alla bär innehåller massor med nyttiga näringsämnen, vitaminer, mineraler, spårämnen -  antioxidanter av alla möjliga slag -  och olika frukter och bär - med olika färger -  innehåller olika ämnen. Om vi varierar mellan dem - eller blandar en massa olika i en fruktsallad - så får vi i oss mycket nyttigheter som stärker immunförsvaret. Jag strödde dessutom över lite av min piggelinmysli och ringlade över lite agavesirap, och känner mig kollossalt nöjd och glad.
Till middag balanserar jag i gengäld med proteinspäckade laxbiffar. Recept kommer om det blir lyckat.

Beräkna 1½ - 2 frukter samt ½ - 1 dl bär per person. Det här blandade jag i min fruktsallad, men du kan ta precis vilka frukter och bär som helst. Ta det du tycker om och tål.

banan
melon
äpple
päron
apelsin
blåbär
björnbär
1 kommentar: