tisdag 26 april 2016

Yoconut - krämig kokosyoghurt utan tillsatser som du gör själv - en riktigt välkommen nyhetIdag tänkte jag tipsa er om en nyhet som borde vara välkommen för alla som inte tål eller vill äta vanlig yoghurt. I vårt "husorgan", den utmärkta tidningen Land som förser oss lantisar med all möjlig matnyttig läsning, såg jag en liten blänkare om Yoconut, och var naturligtvis tvungen att testa för att kunna ge ett omdöme till er läsare. Jag vet att många av er som läser min blogg inte bara är glutenintoleranta utan även undviker mjölkprodukter av olika skäl.

Yoconut ä en helt "ren" produkt utan några som helst tillsatser. Du köper ett rent frystorkat kokospulver som du blandar med vatten, värmer, och sedan tillsätter en yoghurtkultur, innan alltsammans får stå och gotta till sig i en speciell mattermos 12 - 14 timmar. Resultatet blir en tjock, slät, krämig och JÄTTEGOD kokosyoghurt som verkligen smakar kokos, och som är full av kokosens alla nyttigheter. Pulvret kan också blandas med vatten till en välsmakande kokosdryck utan syrning. Här ser du näringsinnehållet på yoghurt respektive dryck, och får också svar på en del frågor.

Idel lovord alltså både för smaken och konsistensen, och för att man enkelt och med minimal arbetsinsats får en fantastiskt välsmakande och härlig yoghurt eller dryck. Men, men, det är inte gratis!! Literpriset på yoghurten blir högt, 153 kronor/liter om du köper provkitet med termos, så det kanske inte är något man har möjlighet att servera en stor familj varje dag till frukost. Det får din kassa avgöra. Priset på drycken blir 48 kronor/liter, allt enligt Anna-Karin som startat företaget och som själv bott i Thailand med sin familj. Priset på yoghurten sjunker dock ganska rejält om du köper de större refillkiten, ned till 122 kronor/liter. Dessutom tycker jag att yoghurten är såpass tjock att man gärna kan späda den med ytterligare lite kallt vatten när den är färdigsyrad, och då sjunker ju priset ytterligare. Smaken är fortfarande fantastisk även då.

Själv tänker jag i alla fall absolut beställa hem några ytterligare påsar med pulver och yoghurtkultur för att ha som lyxigt yoghurtmellanmål emellanåt och för att kunna ha kokosdrycken som bas i olika smoothies.

Här har jag min härliga "grysli" och färsk ekomango till yoghurten. Mums, mums!!

4 kommentarer:

 1. Spännande!! Låter som nåt jag kommer att överväga att testa, även om det kostar lite. Men i vissa lägen övervinner de goda nyttigheterna tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Har också tittat på det. Nu ska jag beställa efter jag läst ditt omdöme! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tycker absolut ni ska testa, Katarina, Therése och Lana!! Tror inte ni kommer bli besvikna. Jag har redan beställt en ny omgång med det största refillkitet, för yoghurten blev verkligen en favorit. Kram på er alla tre!!

  SvaraRadera