torsdag 24 december 2015

En välsignad julhelg önskar jag er alla!Julnatten

Genom grå olivträd gick en vintervind,
trängde samman fåren, bet i herdens kind.

Det låg is på bäcken, snö på bergen låg.
Mörkt det var i Juda, vart än ögat såg.

Plötsligt tändes himlen, det blev varmt med ens.
Sången ljöd, och ljuset lyste utan gräns.

Men så släcktes ljuset, stängd blev himlens dörr.
Sången ljöd ej mera, allting var som förr.

Nej - en nyfödd gosse låg på bädd av strå.
Så var änglasynen ingen dröm ändå! 

Ja, nog är det lätt att tappa modet och känna det som om himladörren är stängd. Så mycket mörker, så mycket ondska, så mycket oro, så mycket förtvivlan som det finns i världen! Men vet ni vad, mörkret är aldrig helt kompakt, även om det kan kännas så. Ljuset sipprar igenom!! Den där lilla babypojken som föddes i Betlehem för så länge sedan, som himlens alla änglar sjöng för, och till vars minne vi faktiskt fortfarande firar jul, kom för att lysa upp mörkret för oss alla. Vi måste fortsätta tro att mörkret kan besegras!

På nätet hittade jag den lilla juldikten, av en för mig okänd poet vid namn Erik, och med den vill jag önska er alla en riktigt fin, ljus och välsignad julhelg med glädje, frid och gemenskap. Kom ihåg att ett endaste litet ljus har kraften att lysa upp ett helt mörkt rum, så låt inte mörkret få övertaget! Låt oss hjälpas åt att brinna tillsammans och mota bort mörkret!!

Förra året den här tiden delade jag med mig av en annan fin liten juldikt. Här kan du läsa den. Nu tar jag några dagars bloggledigt så ses vi snart igen! Ta hand om dig och ha en riktigt fin julhelg!


2 kommentarer:

 1. Margareta Löthman25 december 2015 12:53

  Tack Kjersti för den fina och stämningsfulla dikten! Du har alltid någonting "gott" att dela med dig av. Hoppas att din helg är ljus och full av glädje! Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta!! Hoppas du också haft en fin och frisk julhelg! Kram!

   Radera