Dagens vegetariska recept får bli en enkel och lättgjord, men riktigt god champinjon- och oströra, serverad till alldeles ångande nykokt fullkornspasta gjord av råris, majs, amaranth och hirs.
Pastan kommer från Glitne webbutik och är av märket Orgran. Glitne är en ganska ny webbutik, som saluför alla möjliga bra produkter för oss som är glutenintoleranta eller lider av olika slags allergier. Jag gillade pastan mycket. Jag har även testat annan pasta från Glitne i olika maträtter. Riktigt bra! Om du tål gluten kan du förstås använda "vanlig" fullkornspasta av valfritt slag.
Det här receptet räcker till minst 3 personer, kanske 4 rentav.
Ha en mysig Köttfri måndag go´vänner!
1 förpackning amaranthpasta, 250 g - eller annan valfri pasta
400 - 450 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl grädde
75 - 80 g färskriven parmesan
salt och vitpeppar från kvarn
2 tsk pestokrydda med ramslök - kan bytas mot riktigt finhackad persilja och lite extra vitlök
en rejäl tuss persilja
Koka pastan enligt anvisning och försök beräkna tiden så den kan serveras precis nykokt tillsammans med champinjonröran.
Ansa och hacka champinjonerna, skala och flisa vitlöken.
Lägg champinjonhacket i kall stekpanna och sätt på värmen. Fräs runt under omrörning tills all vätska kokat in och champinjonerna är lätt brynta.
Tillsätt då olja och vitlök och fräs runt lite till.
Tillsätt grädde, ta några rejäla nappatag med salt- och pepparkvarnarna, tillsätt krydda, och låt röran puttra ihop under lock drygt 5 minuter.
Rör ned osten och låt den smälta.
Häll upp pastan - gärna i varma djupa tallrikar - häll över champinjon- och ostsåsen, garnera med persilja och servera BUMS!
Servera gärna en tomatsallad vid sidan om. Det är både gott och ger lite färg åt middagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar