torsdag 22 maj 2014

Korv- och paprikagryta till vardags



Tjaha, dags för den där korven igen. Den här gången i en helt mjölkfri (och givetvis glutenfri) version. Vad du väljer att äta till är en smaksak. Vi hade glutenfri tagliatelle, men råris, quinoa, potatis, hirs eller cous-cous eller bulgur för dig som tål det - allt funkar lika bra. Vardagsmat behöver inte alls vara trist och tråkig!

Förresten vill jag tipsa om Senza Glutine, som både är en webshop och en fysisk butik på Kungsholmen i Stockholm, och som jag alldeles nyligen upptäckt. Där hittar du härlig glutenfri pasta av olika sorter och dessutom en massa andra godsaker. Är du medlem i Celiakiförbundet och handlar för 250 kronor före midsommar får du ett paket glutenfri pasta på köpet.

För er som bor i Uppsala vill jag också puffa för Arrenius & Co, som i januari övertog kaffe och chokladbutiken i Saluhallen efter Vardein & Co. Förutom te, kaffe, praliner, kvalitetschoklad, marmelader och annat smått och gott säljer Anders - som själv är glutenintolerant - också jättefin glutenfri pasta från Italien.

Så här gör du korvgrytan:

400 g korv av god kvalitet och med hög kötthalt - jag använde närproducerad från Almunge Kött
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
1 burk körsbärstomater - Mutti
2 msk ghi
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
salt från kvarn
1 tsk smakrik balsamico
hackad persilja

Skala och hacka lök och vitlök, kärna ur och tärna paprikan, tärna korven.
Smält ghi och tillsätt gurkmeja och paprikapulver. Bryn det lite lätt tills det doftar svagt karamelligt.
Tillsätt då lök, paprika och korvtärningar och fräs runt under omrörning någon minut, bara så det blir lätt brynt.
Tillsätt tomaterna, kvarna över salt, och låt alltsammans småputtra under lock ungefär en kvart.
Smaka av med balsamico och strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar