Så enkelt och så gott!! Lite räkor kvar efter tidigare utsvävningar, lite frysta ärtor och broccoli i en påse i frysen, en skvätt grädde och en bit parmesan. Simsalabim, och alltsammans förvandlades till en jättegod tisdagsmiddag åt L och mig. Svårare än så här behöver det faktiskt inte vara att laga god mat!
2 portioner valfri pasta - glutenfri tagliatelle blev det här hemma
1 1/4 dl grädde - LF vid behov
1 msk Kunglig Salladskrydda - eller annan valfri kryddblandning som du tycker om (bild här)
några varv med kvarnen med hemgjort vitlökssalt
60 g frysta ärtor
80 g frysta broccolibuketter
en liten "tuss" persilja
ca 35 - 40 g färskriven parmesan
ca 150 g skalade räkor
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädde med krydda och vitlökssalt.
Lägg i ärtor och broccolibuketter direkt från frysen och låt sjuda under lock 5 minuter.
Rör ned parmesan och låt den smälta ned i den varma grädden.
Tillsätt också persilja och mixa "peston" krämig och slät.
Vänd ned i den nykokta pastan och toppa med räkor och en kvist persilja.
Servera gärna lite extra riven parmesan till.
Räkor, så gott! Så svenskt! Peston ser också underbar ut, får göra ett försök. Ha en fin långhelg! Här i Wales har vi inte helgdag idag, utan bara en vanlig, regnig torsdag.
SvaraRaderaJag älskar räkor! Synd bara att det är så svårt - och dyrt - att få tag på räkor som är miljövänliga och okej att köpa. Jag har aldrig tänkt på att räkor är särskilt svenskt, men det är det kanske. Ha en underbar sommar Lena!
Radera