onsdag 16 april 2014

Påskfrukost med krämig, gyllengul exotisk smoothie - med mango, bärpulver och risprotein



Den här påskgula smoothien blev så krämig, tjock, söt och god att jag tänkte att man borde göra glass av den. Rena rama godiset! Jag kunde äta smoothien med sked, vilket jag också gjorde. Nu gjorde jag inte glass, men varför inte? En frukostsmoothieglass! En nyttigare efterrättsglass tror jag inte heller går att finna. I stället för risprotein kan du ta något annat proteinpulver av hampa eller havre till exempel. I det här inlägget kan du läsa mer om olika bärpulver och proteinpulver och även se bilder.

Det här räcker till en stor portion eller två lite mindre.

1 dl valfri mjölk
1 dl vatten
2 msk valfri grädde
150 g färsk mogen mango - en medelstor, skalad och urkärnad mango
1 msk risproteinpulver
2 tsk bananpulver
2 tsk passionsfruktspulver
2 tsk baobab pulver
2 tsk lucumapulver

Topping: rostade kokoschips, pumpafrön, soltorkade russin - eller annat du tycker om till exempel hackade nötter, solrosfrön, linfrön, färska bär

Mixa alltsammans till en tjock och krämig smoothie, lägg upp i en frukostskål och lägg på valfri topping.









4 kommentarer:

  1. Vilka fräscha och goda smaker. Kram!

    SvaraRadera
  2. Glassfrukost är ju underbart! Jag har alltid bananer i frysen och gör ibland gröna glasser/milkshakes eller vad man ska kalla det för. Grundreceptet är iaf 1-2 frysta bananer och några nävar spenat eller grönkål. Sedan kakao och dadlar eller bär. Och bara lite vatten. Sen kör jag det i min vitamix och det blir helt fantastiskt gott. Chokladglass med grönkål eller spenat liksom, kan inte bli så mycket bättre!

    En annan supergod glass är frysta bananer mixat med ekologiskt jordnötssmör. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipsen Jana! Låter ju hur gott som helst! Glassfrukost är ännu oprövat för min del, men det måste jag nog testa någon gång i sommar, det inser jag. Glass på fryst banan med silkestofu och rå kakao har jag gjort, men inte dina varianter. Må så gott och ha en jättehärlig påskhelg!

      Radera