torsdag 10 april 2014

Variation på glutenfritt formbröd med massor av piggeliningredienserJag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner. Så här blev det, och som alltid innehåller brödet massor av nyttigheter och piggeliningredienser som förjagar eventuellt depp och vårtrötthet.

Brödet innehåller många ingredienser, men om du inte har allt hemma, eller om det är något du inte tål så är det bara att byta mot något annat. Huvudsaken är att summan av ingredienserna blir någotsånär desamma. Om du vill kan du smaksätta brödet med några juliga kryddor. Julen varar som bekant till påska, så än är det fritt fram en vecka till! Mums med en skiva skinka (det behöver ju inte vara julskinka!) och kanske lite hemlagad senap till.

5 dl ljummet vatten, ca 34 grader
50 g färsk jäst
½ dl mandelolja eller rapsolja
½ dl mörk dadelsirap eller yaconsirap
½ dl nyponpulver
3 msk havtornspulver
½ dl hela linfrön
½ dl krossade linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl skalade hampafrön
1 dl pistaschkärnor
1 dl hel, oskalad mandel
2 dl hampamjöl
2 dl brunt hirsmjöl
2 dl mörkt bovetemjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt

Följ tillagningsanvisningarna på det här brödet, så ska det inte vara några problem. Jag gjorde precis likadant som i det receptet.

2 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut och innehåller nyttiga ingredienser! Kram och ha en fin dag. Idag har vi mulet väder och 12 grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katarina, ja det innehåller många godsaker som är bra för hälsan. Gott är det också. Här är det aprilväder verkligen. Igår snöglopp och riktigt snåriga vindar, men idag soligt och runt 8 grader. Det är väl så det ska vara i april! Ha det fint du också!

      Radera