lördag 6 juli 2013

Passionerad curd - jättegod i tårtfyllning och på rostat bröd



Idag är det visst Internationella Kyssdagen, så då tänkte jag det kunde passa bra att bjuda på en passionerad passionsfruktscurd. Och eftersom semester och kärlek och passion passar väldigt bra ihop skickar jag curden vidare som bidrag till Månadens Sötsak, där temat är just "Semester".

Ni vet att jag brukar prata mig varm för olika slags bärpulver. Det senaste tillskottet i mitt skafferi är ett pulver av passionsfrukt, köpt på Supervaruhuset. Friskt syrligt, fräscht och jättegott! Jag har haft det i smoothie, men skulle göra en rulltårta, och kom på att det nog skulle vara gott med en passionsfruktscurd till fyllning. Där slog jag huvudet på spiken! Med mosade smultron (eller jordgubbar) dessutom blev rulltårtan en tiopoängare!

Puss på er!

3 stora ekologiska ägg
1 dl ljust rårörssocker - knappt
2 msk limesaft
1 msk passionsfruktspulver
75 g smör - vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt margarin vid behov

Vispa ihop ägg, socker, limesaft och passionsfruktspulver i en rostfri kastrull.
Sjud upp under flitig och oavbruten vispning tills curden börjar tjockna och ta då genast från plattan (annars blir det passionsfruktsäggröra).
Vispa ned smör/margarin i klickar i den varma curden och vispa tills det smälter.
Låt svalna och häll upp på burk.
Förvara curden kallt. I kylskåpet stelnar den till och krämar till sig ytterligare.






6 kommentarer:

  1. Mmmmm....... det där lät ju jätte gott, och det där passionsfruktspulvret lät också gott.
    Använder du det till nått annat, och hur é smaken
    (på ett ungefär)
    Jag var in på deras hemsida, dom hade mycket smarrigt där
    Ha en jätte bra lördag Kjersti
    MVH Pernilla :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pernilla! Pulvret är jättegott! Smakar som färsk passionsfrukt helt enkelt, sött och syrligt på samma gång. Fräscht! Jag har använt det i smoothie och även som extra smaksättning i en rulltårtsbotten. Ha en fortsatt härlig helg du också!

      Radera
  2. Svar
    1. Tack Marie! Pulvret och curden rekommenderas å det varmaste!

      Radera
  3. Vad gott dét verkar! Smakar underbart varvat i en trifle också, ett litet tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag tänka mig, Beata! Tack för tipset!

      Radera