söndag 7 juli 2013

Gott örtsmör som passar till både fisk och kött - laktosfritt eller helt mjölkfritt vid behov



Det är väldigt lätt att göra ett eget smakrikt örtsmör. Det här passar till både kött och fisk. Om du inte tål vanligt eller laktosfritt smör kan du använda mjölkfritt margarin. Min Café de Paris-krydda innehåller inget salt, så därför tillsatte jag det. Det kan variera lite mellan olika blandningar och märken så kolla på förpackningen och smaka dig fram.

Vill du näringsboosta ditt örtsmör lite extra kan du ta lite näringspulver och röra i . Jag tog mitt senaste favoritpulver av torkade broccoli- och grönkålsgroddar.

Det här använde jag mig till mitt örtsmör.

100 g laktosfritt smör, riktigt rumsvarmt och mjukt
2 msk Café de Paris kryddblandning
(½ tsk näringspulver)
1 pressad vitlöksklyfta
en nypa flingsalt - knappt 1 tsk
1 msk limesaft + rivet skal av hela limen

Rör smöret smidigt med övriga ingredienser.
Lägg det på ett dubbelvikt ark plastfolie och forma till en smällkaramell.
Lägg i en tättslutande plastpåse (annars luktar det vitlök i hela kylskåpet) och lägg in i kylskåpet till nästa dag att stelna och "sätta sig" i smaken.

Idag strålar solen från en alldeles klarblå himmel, och metereologerna har utlovat en riktigt fin sommardag. Underbart! Passa på och njut go´vänner, och ha en riktigt fin dag allihop!









2 kommentarer:

  1. Mums, mums! Örtsmör är ju så gott! :)
    Vi hade strålande väder igår! Sol hela dagen!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett gott örtsmör kan verkligen piffa till det mesta! Vi hade också fantastiskt väder igår, men idag är det halvmulet och lite kyligare vindar. Det kan växla snabbt! Må så gott!

      Radera