onsdag 23 januari 2013

Gluten- och mjölkfria potatistortillas - eller tunnbröd kanske



Vad göra med två stackars överblivna, kokta potatisar? Tja, vad sägs om potatistortillas? Kan det vara något? De blev väldigt goda, och några av dem förvandlades till en lättlagad och lite lättare lunch till maken och mig i form av mumsiga quesadillas med ost och lufttorkad skinka. Resten stoppade jag i frysen till senare behov.

150 g potatis - 2 medelstora
½ dl rapsolja
1 stort, ekologiskt ägg
130 g rårismjöl, ca 2 dl
1 msk malda psylliumfröskal/fiberhusk
½ tsk salt
2 krm bakpulver

Riv potatisen fint, och rör ned olja och lätt uppvispat ägg.
Blanda mjölet med husk, salt och bakpulver, och rör ned i potatissmeten. Knåda ihop till en "boll", och låt den vila 10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet, och knåda igenom den. Dela den i 8 - 10 delar.
Kavla ut varje del tunt, tunt på väl rårismjölat bakbord.
Grädda bröden i varm stekpanna utan matfett, några minuter bara på varje sida.
Lägg dem vartefter på varandra i en handduk.
Ät dem gärna alldeles nygräddade med något pålägg, eller frys in till senare behov.
Bröden är perfekta att fylla med något gott och steka som quesadillas. De kan tas direkt ur frysen och fyllas och gräddas i ugnen. Återkommer med tips angående det.













2 kommentarer:

  1. Oj, vad det ser gott ut. Blev det så många av TVÅ potatisar? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamänsan! Fast det var ju lite mer än potatis i degen också, och dessutom kavlade jag väldigt tunt. Ha det bra!

      Radera