torsdag 23 maj 2013

Frukostlyx med fruktig smoothie och lyxsmörgås med skinka och äggröra



Det här blev min hälsofrukost härommorgonen, när en tät dimma lägrat sig både över nejden och i mitt huvud. Jag kände att en förkylning var i antågande, så det gällde att mota, mota, mota! Frukosten bestod av en riktigt härlig, nyttig och vitaminspäckad smoothie, och mackan bestod av grovt glutenfritt bröd med äggröra, kravskinka och en driva ruccola. Kaffe? Ja tack! Och jodå, båda dimmorna lättade så småningom.

Äggröran bestod av ett stort ekologiskt ägg, lite olivolja och en matsked grädde, och den här gången kryddade jag med en härlig Café de Pariskrydda (se här vad den innehåller), ca 2 teskedar. Smoothien mixade jag ihop av nedanstående ingredienser. Försök gärna få tag på Kravfrukt.

3 dl valfri mjölk - jag valde färsk sojamjölk som jag oftast gör
1 päron
½ skalad mango
1/3 banan
1 msk färskpressad citron
1 msk baobabpulver
½ msk havtornspulver
½ msk näringspulver

Mixa ihop alla ingredienser till smoothien, häll upp i ett fint glas och njuuuut!











4 kommentarer:

  1. Vilken lyxig frukost! Såååå gott!
    Nu har jag också köpt baobabpulver! Här ska det också göras olika smoothies snart! :)
    ha en toppen torsdag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Lana! Min frukostsmoothie i morse gjorde jag på hallon, jordgubbar och baobabpulver. Hur fräscht och gott som helst! Ha en härlig torsdag du också!

      Radera
  2. Lyxfrukost tackar vi inte nej till! En smoothie mättar så gott och passar riktigt bra till mellanmål, vi gör gärna med avokado i, det blir riktigt gott. Frusna havtorn och banan är också kanongott.

    Kramar och en fin helg till dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frukost är i mitt tycke nästan dagens bästa måltid. Jag unnar mig lyxfrukostar nästan varje dag!!! Nu på våren och sommaren blir det ofta just smoothies i olika fruktiga varianter. Förstår att frusna havtorn är gott. Just det har jag inte prövat, jag använder ofta havtornspulver (och andra bärpulver) som också blir jättegott och dessutom är behändigt att ha på lut i skafferiet. Smoothie med avocado gör jag också ibland, men då oftast tillsammans med annat grönt som ruccola, persilja, babyspenat eller nässlor. Kram till er också, och hoppas ni får en riktigt härlig helg! Här skiner solen, även om det blåser kyliga vindar.

      Radera