lördag 25 maj 2013

Utlottning för att fira 500.000 besök


Ja, nu har det hänt! Tänk att det faktiskt är dags för utlottning igen! Den här gången för att fira smått otroliga 500.000 besök på bloggen. I alla fall känns det smått otroligt för mig. Känner mig jätteglad och uppriktigt sagt även lite stolt, för det var knappast ett scenario jag kunde föreställa mig när jag väldigt stapplande började min bloggbana för lite drygt 2½ år sedan.

Jag ska erkänna en sak för er. Ibland känner jag mig lite dysterkvistig för att så få av er hör av sig, och att jag inte får så många kommentarer - i alla fall jämfört med många av mina andra bloggkamrater. Jag kan undra om det är någon som verkligen lagar min mat, och om det är någon mening med att fortsätta. Ibland kan det kännas som om jag babblar rakt ut i rymden. MEN så dyker det plötsligt upp en kommentar eller ett mail som gör att solen bryter fram och jag nästan börjar skutta runt som en Let`s dancefinalist! Som berättar att något recept blivit en favorit, eller att man haft hjälp av något tips. Och då bestämmer jag mig raskt för att fortsätta blogga tills jag fyller 100! För jag vill ju så gärna sprida både lite matglädje och mathälsa, och jag vill att ni ska upptäcka hur mycket gott OCH nyttigt det finns att botanisera bland i matväg. Och eftersom ni faktiskt har hängt med mig till 500.000 så antar jag att ni ändå får ut något av mina bloggbravader. Så joo, jag fortsätter nog ett tag till!

Jag har ju tagit för vana att ha en liten utlottning varje gång jag passerar ett nytt 100.000-streck, och den här gången har jag valt att lotta ut lite olika kryddor och kryddblandningar. Jag vill ju så gärna att ni också ska upptäcka hur kul det är med olika kryddblandningar, och vilket fantastiskt sätt det är att sätta piff på den allra enklaste vardagsrätt med hjälp av en ny och lite annorlunda kryddning!

Kryddorna jag har valt den här gången kommer från Zmaka. När Thorbjörn som står bakom Zmaka hörde att jag tänkte lotta ut kryddor stoppade han i några extra påsar i min beställning. Dem lottar jag också ut. I övrigt har jag som jag tidigare sagt ingen provision eller sponsring från Zmaka, om nu någon skulle tro det. De första 3 paketen bekostar alltså jag, och de två sista paketen med allkrydda, berberi och vaniljstång bekostar Zmaka. Jag står givetvis för portot på vinnarpaketen.

Sätt nu igång och delta i utlottningen genom att lämna ett litet avtryck i kommentarsfältet till det här inlägget! Visst vill ni väl också pröva de olika kryddblandningarna? Slumpen avgör helt vilka som vinner, så det behövs inga Nobelprisutläggningar för att ha chansen.

Paket 1 innehåller 6 olika kryddblandningar: Kunglig Salladskrydda, Orientalisk kryddblandning, Gulaschkrydda, Café de Paris, Hawai Kryddmix och Portugisisk Fiskkrydda

Paket 2 innehåller 5 olika kryddblandningar: Mozarella- och Tomatmix, Kunglig Salladskrydda, Orientalisk kryddblandning och Indien Mix.
Paket 3 innehåller 4 olika kryddblandningar: BBQ Citronmix, Pastramikrydda, Curry Ostindisk och Köttfärskrydda.


Paket 4 och 5 innehåller båda detsamma: Berbere/Etiopisk peppar, Allroundkrydda och Vaniljstång Bourbon.
I det här inlägget kan du studera närmare vad de olika kryddblandningarna innehåller. Lycka till nu allesammans. Ni har en vecka på er, på lördag den 1 juni kl 24.00 avslutas lottningen och på söndag drar jag vinnarna. Nu ska jag fira med att gå ut och skörda årets första rabarber och laga något riktigt gott av det. Ha en fortsatt härlig lördag!

OBS att den här tävlingen nu är avslutad, vinnarna har dragits och resultatet är publicerat!
 

26 kommentarer:

 1. Grattis till antalet besökare! Din blogg är mycket fin. Jag är gärna med och tävlar om kryddor, tack!

  SvaraRadera
 2. Jag säger grattis en gång till till dig! Coolt med så många besökklick! :)
  Det är klart att jag är med och tävlar! :)
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 3. Kul med besökare, eller hur. Själv är jag bara halvvägs. Jag känner igen mig väl i din beskrivning av kommentarer (och bristen på dem). Själv har jag lite ups and downs när det gäller bloggandet. Just nu är det down men jag kommer igen! Fortsätt ditt fina jobb.

  SvaraRadera
 4. Först stort GRATTIS till 1/2 miljon besök. Zmaka på den ;). Helt fantastiskt! Som matöverkänslig mot mjölk, spannmål och baljväxter blir det ibland lite knöligt med att testa recept men då och då slinker ett och annat recept igenom nålsögat ;). Kryddor kan, precis som du säger förändra maträtter med samma bas och du är duktig på att inspirera med nya smaker. Jag håller tummarna för att några kryddor hittar hit till mig och gör de inte det så lär Zmaka höra av mig inom kort oavsett tur/otur.

  Fortsatt trevlig och solig helg!

  SvaraRadera
 5. Alltid kul att få lite nya smaker med kryddor. Jag letade efter vad du brukar göra med ditt nässelpulver. Jag gjorde eget nässelpulver nu i våras. Plockade nässlor, utan handskar (tror att det är nyttigt) torkade och körde dom i mixern så att det blir som pulver. Brukar "boosta" mig med lite nässelpulver på gröten eller yogurt ibland.
  Kersti

  SvaraRadera
 6. Oavsett om du vill eller inte så tänker jag i alla fall sponsra med ett stort: GRATTIS!

  Klart du ska fortsätta :)

  Thorbjörn

  SvaraRadera
 7. Kul med många besökare o jag är en av de tysta.....är till o från dålig på att kommentera ;)
  Toppentävling med vinster en matlagare aldrig kan ha för mkt av :)

  SvaraRadera
 8. Hej Kjersti!
  Grattis till en halv miljon besök
  Jag känner igen det du skrev om kommentarer, men så kommer
  det en kommentar från en läsare som skriver att dom prövat
  nått av recepten, då blir man ju så glad.
  Jag är gärna med och tävlar om kryddor
  Ha det så bra
  MVH Pernilla

  SvaraRadera
 9. Tack för att du kom igår, och vilken blogg! Jag blir impad :-) och inspirerad.
  Allt gott, Tinna

  SvaraRadera
 10. Jag läser som vanligt, men kommenterar kanske inte så ofta. Älskar inspirationen du ger mig!

  Är gärna med och tävlar!

  Ha det gott!
  GlutenElin som nu också blivit laktosElin

  SvaraRadera
 11. Även om jag inte kommenterar så ofta är jag inne på din blogg varje dag och tittar efter recept, så du får inte sluta blogga. Jag är gärna med och tävlar.
  Hälsningar Ing-Britt

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga kryddor! Ända sedan min celiaki för två år sedan läser jag din blogg dagligen och jag älskar dina recept och bilder. MEN jag är dålig på att kommentera, gör nästan aldrig det någonstans. Hoppas du fortsätter och delar med dig av dina kunskaper och fantastiska bilder!

  Mvh
  Monika
  utsikten79@telia.com

  SvaraRadera
 13. Stort GRATTIS. Älskar att läsa din blogg och lär mig massor om spännande och goda ingredienser som du lockar mig att pröva. Är gärna med och tävlar om dessa fantastiska kryddpaket.

  Många SOLIGA hälnsingar.

  Åsa

  SvaraRadera
 14. Tack Kjersti, för att du fortsätter och blogga. Jag läser din blogg flitigt och använder gärna dina recept. Är gärna med och tävlar.

  SvaraRadera
 15. Härliga kryddblandningar som jag gärna skulle vilja testa.
  Härligt med en inspirerande blogg som passar många. Mvh Åsa/teasa

  SvaraRadera
 16. Kommenterar inte heller så ofta, men älskar din inspirerande blogg! Jag hoppas att du orkar länge ännu! Grattis till 500,000 besökare! Kram!

  SvaraRadera
 17. Nämen!
  Här ramlar man in på din sida helt bara premiär-sådär, när man sitter och googlar på "passar till morotsröra" HAHAHA!!
  Vilken trevlig sida! Här ska utforskas och hängas! Grattis till din välbesökta blogg!
  Jag är gärna med och tävlar om lite fräsiga kryddor! Det piggar ju alltid upp!

  SvaraRadera
 18. Klart du ska fortsätta blogga (så länge du tycker det är roligt)! Jag kikar alltid in här när inspirationen tryter till lite roligare vardagsrätter... Tycker främst att du är så himla duktig på att göra festliga nyheter av gamla rester! Det är alltid lika kul att höra om kakor med halva kokta potatisar i :) Sedan försöker jag ju äta glutenfritt precis som du (även om jag inte är intolerant i medicinsk mening utan bara tror på en glutenfri kosthållning i allmänhet), och då är din blogg ju en riktig guldgruva :)

  SvaraRadera
 19. Hoppas verkligen att du fortsätter blogga. Läser din blogg men är dålig på att kommentera. Nu hoppas jag på att vinna lite goda kryddor. :-)

  Mvh, Ulrika
  (ullisiskogen@yahoo.se)

  SvaraRadera
 20. Jag får också erkänna att jag är dålig på att kommentera. Men jag tycker väldigt mycket om din blogg!! Vill gärna vara med och tävla.
  Ha en trevlig kväll.

  Med vänlig hälsning Lina

  SvaraRadera
 21. Jag är en av de många som läser och uppskattar din blogg, men är urkass på att skriva kommentarer. Skyller på att jag läser för många olika bloggar o inte hinner med att skriva i varje. Fast det är bara en dålig ursäkt...

  Jag vill såklart vara med och tävla, fast det spelar ingen roll vilket paket jag får. De är spännande allihop!
  *kram* /Trollmamma

  SvaraRadera
 22. Hej Och grattis till så många besökare. Jag är gärna med och tävlar :)
  mvh Andrea C

  SvaraRadera
 23. Tack för trevlig och inspirerande blogg! Även om jag äter mer åt paleo-hållet så hittar jag en hel del inspiration av dina recept. Och så hittar du en massa bra inköpsställen också :o)

  Hälsn. Eva

  SvaraRadera
 24. En finfin och inspirerande blogg har du, hoppas du känner för att fortsätta med den länge!

  Hälsningar Katarina

  SvaraRadera
 25. Jag är gärna med. Tack för inbjudan!
  Hälsningar
  Kejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Kejs, så tråkigt att du inte hann med att anmäla dig i tid!! Tävlingen avslutades vid midnatt, vinnarna är dragna och resultatet redan publicerat idag på morgonen. Håll utkik när vi närmar oss 600.000 så blir det en ny chans! Ha en fortsatt fin söndag! Och du, kryddorna finns som sagt att beställa på Zmaka om du är sugen på det.

   Radera