fredag 24 maj 2013

Smakrika, frasiga potatisplättar - ensam vegorätt eller som tillbehör till en köttbit



Jag säger det igen! Det är kryddorna som gör susen! Den enklaste rätt blir festlig med rätt kryddor eller en rolig kryddblandning. De här potatisplättarna blev supergoda och passar både som en ensam vegetarisk rätt  och som tillbehör till en god köttbit. Enklare kan det nästan inte bli! Och självklart kan du välja någon annan kryddblandning som du har hemma!

Som ensamrätt räcker satsen till 2 personer med en matig sallad till, och som tillbehör till annat räcker den till 4.

350 g kokt, kall potatis
1 boll mozarella, 125 g
1 ägg
1 msk Mozarella- och tomatmix (kika in här så ser du vad den innehåller)
olivolja till stekning

Riv potatisen grovt, och riv också mozarellan på grövsta sidan av rivjärnet.
Blanda ihop väl med ägget och kryddblandningen.
Stek plättarna frasigt gyllenbruna i rikligt med olivolja, nästan så de blir friterade.
Platta ut plättarna så de blir ganska tunna när du steker dem, annars blir det mer som vanliga potatisbullar.

4 kommentarer:

  1. Gott, gott, som vanligt! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lana för dina trogna kommentarer, som alltid gör mig så glad och uppmuntrad! Hoppas du haft en bra fredag, själv har jag haft hand om lilla I, och det är alltid lycka! Ha en fortsatt fin helg!

      Radera
  2. Hjälp vad gott det lät! Jag som älskar potatis måste testa detta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får du absolut göra Angelica! Vi åt plättarna som tillbehör till en grillad entrecote av naturbeteskött. Supergott! Ha en fortsatt fin vecka!

      Radera